Dünya Düz Mü Yuvarlak Mı Diye Sormak Günah Mı?

• Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 4.068
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O

OceanWave

Ziyaretçi
Öncelikle Moderatör arkadaş başlık bulamadım sen düzeltirsen sevinirim. Durduk yere yine ban yemeyelim.

Soruma gelelim. Arkadaşlar bugün ben aile içinde sohbet ederken ortaya bir konu attım. Konuda şuydu, dedim ki dünya düz mü yuvarlak mı ? Tutturdular yok günahtır öyle demek. Allah öyle yarattıysa sen yorum yapamazsın falan. Sizce dediğim günah mı ? Tek bir soru sordum sırf bakalım kim ne diyecek diye. Neymiş günahmış. Dinden çıkarsın falan dediler. Hemen dine bağlıyorlar. Siz ne dersiniz bu duruma ? Bende mi hata ?

İnsanlar arasında din fazla abartılıyor, benim düşüncem bu. İnançların ötesine geçen birşey oldu din. Ama herkesin aile yapısı farklıdır kardeşim bunu bilemeyiz. Herkes farklı inançlara sahiptir kimsede yargılayamaz. Benim inancımda bu konu biraz abartı bence.

Hayır, günah değildir. Anne baban da yanlış söylemiş elbette yorum yapabilirsin ancak bu konu Allah'ı inkar etmeye kadar uzanırsa büyük büyük bir günaha girer.

Hemen dine bağlamalarına sinir oldum. Dinle alakalı tek bir şey söylemedim bile.

Ben kesinlikle ailemin düşündüklerini düşünürüm din konusunda. Ama böyle bilimsel şeylerde de dine bağladıkları zaman canımı sıkıyorlar. Dahada tek kelime etmeyeceğim yanlarında. Hemen yok günah yok şu yok bu.

Ben mesela Kuran-ı Kerim'de yazan şeylere biraz ters düştüğüm oluyor. Mesela karşı çıktıklarım.

Oruç tutmak ve kurban bayramı.

Eskiden Kurban bayramın da herkes kestikten sonra adam akıllı temizliğini yapardı. Şimdi ortalık kan gölü, sanki savaş çıkmış.

Oruç tutmaya da iki nedenle karşıyım. Bütün gün yemiyoruz eyvallah ama akşam kral sofrası gibi.
Aranız da kaç kişi 12 imamlar orucunu biliyor ?

Ben Aleviyim. H.z. Hüseyin nasıl öldü bilir misiniz ?

Esir alındıktan sonra Ömer tarafından su verilemeyerek.

Yani ben Allah'a arada sitem ederim. Bir ara deist inancına, inanıyordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı