Dünya düz müdür?

Ben dünyanın yuvarlak ve ekvatordan basık olduğuna inanıyorum ama gerçek bir dünya fotoğrafı olduğuna inanmıyorum. Çünkü hep birleştirilmiş resimler gördüm. Bir kere dünyayı o kameranın alması için bayağı bayağı uzaklaşması lazım.

Ve uzay üstleri, atmosferinin ya en üst yada 1 alt tabakasında bulunduğu için doğrudan dünyadan da çıkamıyorlar.

Kendinde dünyanın yuvarlak olduğunu gözlemleyebilirsin dostum. Görmedikleri bir şeye milyarlarca insan inanabiliyor ve hayatlarını buna göre şekillendiriyorken görebildikleri şeyleri inkar etmeye ne kadar meraklı kişiler varmış anlamakta zorlanıyorum artık bu yüzyılda.

Doğrudan dışarıdan gözlemleyemem ama çeşitli yollar ile dünyanın yuvarlak yada geoit olduğu kanıtlanmıştır.

Ciddi ciddi dünya düzdür diyenlerle anladıkları dilden komplo teorileriyle tartışmak için geçenlerde çok güzel bir açıklama gördüm.

Sizce dünya gerçekten düz olsaydı, Amerika gibi kapitalizmin köpeği bir ülke, “bakın burası dünyanın ucu” diye turistik bir yer haline getirip her yıl milyonlarca turist almaz mıydı? Dünyanın düz olmadığı yalanını söyleyerek hiçbir kazançları yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…