Dünya renk kaybetti mi?

swoxy24

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben dünyanın renk kaybettiğini savunuyorum. 2016'da falan çimlerin, suyun, toprağın, ağaçların rengi bir farklıydı. Arkadaşım hâlâ aynı olduğunu savunuyor. Acaba benim gözlerim bozulmuş olabilir mi?

Not: Valorant ve CS'yi canlı renkte oynuyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250423_232336_Instagram.jpg
    Screenshot_20250423_232336_Instagram.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 170
  • Screenshot_20250423_232330_Instagram.jpg
    Screenshot_20250423_232330_Instagram.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 146
Arkadaşlar, ben dünyanın renk kaybettiğini savunuyorum. 2016'da falan çimlerin, suyun, toprağın, ağaçların rengi bir farklıydı. Arkadaşım hâlâ aynı olduğunu savunuyor. Acaba benim gözlerim bozulmuş olabilir mi?

Bencede dünya renklerinde bi bozukluk var gibi geliyor banada şuanda eskiden harbiden daha canlıydı bende öyle düşünüyorum ve görüyorum.

1. Kamera kalitesi
2. Çekilen ay veya periyotun farklılığı / saatin farklılığı
3. Fotoğraf eğer Türkiye'den ise Türkiye'nin daha önce Mısır ve üzerinde bulunan sıcak paralelinin her yıl daha yukarıya kayması sonucu sıcaklıkların artmasıyla yaşadığı su krizi etkileri (kuraklık)
4. Kamera açısı

gibi bir sürü etken sayabiliriz.

1. kamera kalitesi.
2. çekilen ay veya periyotun farklılığı / saatin farklılığı.
3. fotoğraf eğer Türkiye'den ise Türkiye'nin daha önce mısır ve üzerinde bulunan sıcak paralelinin her yıl daha yukarıya kayması sonucu sıcaklıkların artmasıyla yaşadığı su krizi etkileri (kuraklık)
4. kamera açısı.

Gibi bir sürü etken sayabiliriz.

Hocam ama şu an hiçbir zaman eskisi gibi gormuyorum 1 kere bile.

Büyüdüğünü, yaşlandığını düşünüyorum. Küçükken gözlerimi 10 saniyeliğine kapatınca uykum olsa bile kendime gelir ve her şeyi daha canlı görürdüm. Şimdi böyle bir şey olmuyor, renksizleşiyoruz :(

Değil mi her şeyin 2016 yazı gibi olmasını isterdim 🫤

Hocam ama şu an hiçbir zaman eskisi gibi gormuyorum 1 kere bile.

Değil mi her şeyin 2016 yazı gibi olmasını isterdim 🫤
Fotoğrafa bakarsak hocamın dediği gibi açı / zaman etken olabilir fakat normal nesneler veya çevreyi gördüğünüz renklerden bahsediyorsanız tek bildiğim şey bizimle birlikte gözlerin de yaşlanması.

Fotoğrafa bakarsak hocamın dediği gibi açı / zaman etken olabilir fakat normal nesneler veya çevreyi gördüğünüz renklerden bahsediyorsanız tek bildiğim şey bizimle birlikte gözlerin de yaşlanması.

Evet hocam onlarda doğru ama eski zamanlardaki anılarınızı düşünün. Daha canlı değil mi? Hadi renkler hâlâ aynıysa neden şu an 1 gunluk bile göremiyoruz öyle?

İlk fotoğrafın saturasyonuyla bariz şekilde oynanmış. Eskiden her şeyin daha renkli olduğunu düşünmen, eskiden yaşadığın hayatı daha tozpembe hatırlamandan kaynaklanıyor. Ya da yaşadığın yerde çevre ve hava kirliliği yüksektir.

Fotoğrafa göre yorumlamak saçma olur yukarıda arkadaş gibi bir sürü etken sayılabilir. Kendi gözünüzden yorumlarsak bence alışmakla alakalı. Herhangi bir kanıtım veya bilgim yok ama bence tıpkı bir kokuyu biraz koklayınca o kokuya alışmamız ve dikkatimizi çekmemesi gibi gözlerimizde sürekli gördüğü şeyleri bir müddet sonra daha sıradanlaştırıyor olabilir. Tabii hava kirliliği gibi bir sürü etken de sebep olabilir belki buna.

İlk fotoğrafın saturasyonuyla bariz şekilde oynanmış. Eskiden her şeyin daha renkli olduğunu düşünmen, eskiden yaşadığın hayatı daha tozpembe hatırlamandan kaynaklanıyor. Ya da yaşadığın yerde çevre ve hava kirliliği yüksektir.
Benim konu sahibinden anladığım şey renkler değil de sanırsam anıların yanılsatması. Bana da eskilerin anıları çok hoş geliyor ve hatırladıklarım sanki eskiden farklı bakıyorduk diyor. Renklerde farklılık yoktur tabii ona bir şey demem ama büyüdükçe farklı gördüğümüzü düşünüyorum kalite olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı