- Makaleler
- 1
Daha fazla
Herkesin kendi fikri tabiki ama ben düşünürüm çocuklarımıza nasıl dünya, nasıl ülke bıraktık diye. Ben yapamam şahsen, kuş alır beslerim daha iyi, çünkü hiçbir şeyin iyiye gideceği inancım yok. İlk önce çocukların geleceğinden endişe duyarım, iyi yetişecek mi yetişse bu ülkede kendini geliştirebilecek mi falan falan. O yüzden ben adam gibi bilgili kültürlü yetiştirebilecek bir ortam varsa çocuk yapmaya karşı değilim, ama dünyanın %90 insanı boş beleş insandan oluşuyor, iyi bir ortam değilse ortamın yapma arkadaş. Bu bilinç meselesi. Kimse üreme hakkını elinden alamaz tabiki. Dünyanın kaymağını bir kısım insanlar yerken, benim çocuklarım sormaz mı, neden biz ona sahip olamıyoruz, herkes bir şeyler ister, hiç lüx olmayacak şekilde en temel ihtiyaçlarını karşılamak ister. En temel ihtiyaç örneğin araba, yahu ben aldığım maaşla, ucuz güvenlikli sıfır araba alma imkanım yoksa, benim ihtiyacım sınırlanmış oluyor, yani ben çocuklarım külüstür arabalarda can versin diye mi dünyaya getireyim. O yüzden bu dünyada çoğu insan fazlalık, yani ekonomisi yok, imkanı yok üremeye kalkar, bir gelecek vaadedemeyeceksen niye yaparsın ben anlamam.