Düşük anakartta çok yüksek işlemci kullanılırsa ne olur?

Nicodoz

Hectopat
MSI Pro B650M-B veya ASUS B650M-R gibi anakartlara 7800x3D gibi güçlü bir işlemci takarsam işlemcinin gücünden performansından bir kayıp yaşar mıyım arkadaşlar? Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Ekran kartı da 7800XT olacak.

MSI Pro B650M-B veya ASUS B650M-R gibi anakartlara 7800x3D gibi güçlü bir işlemci takarsam işlemcinin gücünden performansından bir kayıp yaşar mıyım arkadaşlar? Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok sevinirim. Ekran kartı da 7800XT olacak.
Bu işlemciyi söylediğin anakartlar da kullanabilirsin. Bir sorun olmaz.
ASUS'un o anakartında VRAM soğutucusu da var. O biraz daha mantıklı bence.

Bahsettiğin anakartlar kötü anakartlar değiller. Bir sorun yaşamazsın sadece RAM slotu sınırlı, ileride yükseltmek istersen o dert olabilir.

Son düzenleme:
Hocam b serisi düşük bir anakart değil orta seviye bir anakart a serisi düşük seviye anakart. Arkadaşların dedi gibi bir sorun olmaz.

Hocam b serisi düşük bir anakart değil orta seviye bir anakart a serisi düşük seviye anakart. Arkadaşların dedi gibi bir sorun olmaz.

Bahsettiğin anakartlar kötü anakartlar değiller. Bir sorun yaşamazsın sadece RAM slotu sınırlı, ileride yükseltmek istersen o dert olabilir.

Bu işlemciyi söylediğin anakartlar da kullanabilirsin. Bir sorun olmaz.
ASUS'un o anakartında VRAM soğutucusu da var. O biraz daha mantıklı bence.

Reelde kime sorsam MSI-B650M-B modeli için o işlemciyi kaldırmaz o işlemciden tam performans alamayabilirsin gibi şeyler duydumda o yüzden sorayım dedim arkadaşlar.

1739484284634.png

Şu parçalarla şöyle bir sistem düşünüyorum eksik gördüğünüz bir yer var mı acaba? Ana amaç CS2 oynamak.Fiyatı 55-56 civarı.

Sistem şöyle 50k olsaydı güzel diyebilirdim. Şu haliyle birazcık fiyatı yüksek.

Vallahi bana da niyeyse uygun geldi dostum. Herkesin genel olarak önerdiği.
Pchocası GG12 sistemi 7800x3D ve 32 GB RAM özelleştirmeleriyle 61 62Klara denk geliyor.

Vallahi bana da niyeyse uygun geldi dostum. Herkesin genel olarak önerdiği.
Pchocası GG12 sistemi 7800x3D ve 32 GB RAM özelleştirmeleriyle 61 62Klara denk geliyor.
Şöyle düşün tek tek toplasan daha uyguna geliyor. Hazır sistem alıyoruz hiç mi tek tek toplamaya göre indirim olmayacak ? Başka sistemlerle kıyaslamaya gerek yok ki. Daha uygunu varsa ona yönelmelisin zaten.

Şöyle düşün tek tek toplasan daha uyguna geliyor. Hazır sistem alıyoruz hiç mi tek tek toplamaya göre indirim olmayacak? Başka sistemlerle kıyaslamaya gerek yok ki. Daha uygunu varsa ona yönelmelisin zaten.

Doğru sende haklısın ayrı ayrı toplamaya kalktığın zaman yine 53-55 bantlarına denk geliyor.7800XT ve 7800X3D üzerine inşa edilen başka güzel sistemde valla bilmiyorum.Birde son sorum Sapphire Pulse 7800XT için alınabilir di mi ? aşırı kötü değildir heralde.

Doğru sende haklısın ayrı ayrı toplamaya kalktığın zaman yine 53-55 bantlarına denk geliyor.7800XT ve 7800X3D üzerine inşa edilen başka güzel sistemde valla bilmiyorum.Birde son sorum Sapphire Pulse 7800XT için alınabilir di mi ? aşırı kötü değildir heralde.
Alınabilir tabi ki de. Soğutması ASUS Dual gibi değil fakat iş yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı