Düşük bütçe server sistem önerisi

Mertimsi

Kilopat
Daha fazla  
Şu sıralar çok sözü edilen FiveM sunucularından bir tane de ben açmak istiyorum. Tabii ki benim sunucum çok geniş bir kitleye değil 20-30 zamanı gelince 64 kişilik olacak ve kendi sunucumuzdaki arkadaşlarımla kullanmak için hazırlamak istiyorum. Yani internet hızım iyi olacak ama kuracağım sistemin canımı yakmaması gerekiyor ve sizden bunun için yardıma ihtiyacım var. İnternetten server kiralamaya kalksam 4 GB DDR3 RAM'li sistemlere aylık 70-100 arası bir fiyat istiyorlar. Yıla böldüğümde can yakar bu benim için. Peki ben bu seviyelerde bir sistem toplayıp sadece server için kullanmaya kalksam nasıl bi fiyat çıkartır bana? Bana önerebileceğiniz sistem özellikleri nelerdir?
Bazı parçaları ikinci el bazılarını sıfır alabilirim. Şu an Vatan'da sıfır DDR3 anakartı satılmıyor ama bazı mağazalarda var hala internette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllık masrafın altında toplanan sistemler pek işinizi görmez. Ayrıca evde kullandığınız internetin download hızı değil, upload hızı önemli. Sabit IP de satın almanız gerekiyor.
Ayrıca interneti meşgul etmesi, elektrik faturasına etkisi ve ürettiği ısı da cabası.
Server kiralamak çok daha mantıklı ve karlı olacaktır.

Yanına 8x2 ram ve harddisk, uygun psu ve kasa ile bu işi halledersin gibi görünüyor.

Yıllık masrafın altında toplanan sistemler pek işinizi görmez. Ayrıca evde kullandığınız internetin download hızı değil, upload hızı önemli. Sabit IP de satın almanız gerekiyor.
Ayrıca interneti meşgul etmesi, elektrik faturasına etkisi ve ürettiği ısı da cabası.
Server kiralamak çok daha mantıklı ve karlı olacaktır.

Upload hızında sıkıntı yok ama dediğiniz gibiyse server kiralamayı uygulayabilirim ancak önerdiğiniz bir site falan var mı tam piyasanın içinde değilim

Yanına 8x2 ram ve harddisk, uygun psu ve kasa ile bu işi halledersin gibi görünüyor.
Büyün ihtimalleri gözden geçirmem gerek bu daha mantıklıysa bu yoksa servet kiralama

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı