Düşük desibele sahip ve 80 CFM'ye yaklaşabilen fanlar ?

İşlemci ısınıyor ise işlemci soğutucusu, anakart ısınıyor ise soğutucu bloklar satın alırsın.
Kasayı fanla doldurmak pek bir çözüm sunmuyor.

Hele hele 40 derecede çalışan bir anakartı soğutmak için fan takmanın hiç mantığı yok.
Şuan ben kasamda bulunan tüm fanları durdurayım, sıcaklıklarda 5 derece bile fark olmaz. Çünkü içeride aslanlar gibi soğutucum yatıyor.

Yerinde olsam fan yine alırım ancak çok düşük desibel ve çok yüksek CFM değerlerini arayıp, paramı fanlara akıtmazdım. Bence sen de öyle yapmalısın.
Ki 40 derece yüksek bir değer de değil, sıkma canını :)

Zosfer teşekkürler. Sanırım 1 hafta içinde falan bunu siparişe geçeçeğim. Bu arada işlemci ısındığında stok fan 4000-4500 devire geliyor yine bir şey soğutamıyor. O yüzden anakart ısınıyor. Yoksa bende Contact 30 veya küçük sıvı soğutma bakmıyor değilim :D

Zosfer teşekkürler. Sanırım 1 hafta içinde falan bunu siparişe geçeçeğim. Bu arada işlemci ısındığında stok fan 4000-4500 devire geliyor yine bir şey soğutamıyor. O yüzden anakart ısınıyor. Yoksa bende Contact 30 veya küçük sıvı soğutma bakmıyor değilim :D
Benim anakart sürekli 50 derece. Aldıktan sonra bize haber verirsen ben de aşağıda belirteceğimden almayı düşünüyordum paraya kıyıp, ona göre seçimimizi yaparız. :D

Corsair AF120 Quiet
--------------------
İnventus da Zosfer'in belirttiği ürün daha ucuz bu arada: AKASA AK-FN059 kasa fanı - inventus (Gerçi bu 12cm imiş. :D)
--------------------
Xigmatek'in XAF serisine de bakabilirsin, 24db ses ile 75.3 CFM hava akışı sağlamakta.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6065 (2 farklı modeli daha mevcut Inventus üzerinde, tek farkları led ışığı olup olmaması ve o ışığın rengi. :D)
--------------------
Aha bir tane daha buldum! (24.5db, 74 CFM)
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5908

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı