Düşük ekran kartı kullanımı

muratunnsal

Centipat
Laptop kullanıyorum. Birkaç ay önce aldım. Performansından memnun değildim zaten ama GPU'nun az kullanıldığını daha yeni fark ettim MSI Afterburner ile. CS:GO'da %30-40 arası bir GPU kullanımı oluyor. CPU'da %40 civarlarında. GPU sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor ama CPU 80-95 arasında değişiyor. Normal midir bu değerler ne yapmam gerekir?

Laptop kullanıyorum. Birkaç ay önce aldım. Performansından memnun değildim zaten ama GPU'nun az kullanıldığını daha yeni fark ettim MSI Afterburner ile. CS:GO'da %30-40 arası bir GPU kullanımı oluyor. CPU'da %40 civarlarında. GPU sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor ama CPU 80-95 arasında değişiyor. Normal midir bu değerler ne yapmam gerekir?

Hocam CS GO'da GPU'ya yani ekran kartına yük binmez işlemci ağırlıklı oyun CS GO. Sıcaklık değerleriniz ise ekran kartı normal işlemci 80-95 derece çok fazla termal macun uygulayın ve laptopunuzu temizleyin ayrıca laptop soğutucu alabilirsiniz sıcaklıklar için.

İşlemci ve ekran kartınız nedir? Sürücüler güncel mi?
Sürücülerim güncel.

İşlemci i7-8750h
Ekran kartı rtx 2070
Hocam CS GO'da GPU'ya yani ekran kartına yük binmez işlemci ağırlıklı oyun CS GO. Sıcaklık değerleriniz ise ekran kartı normal işlemci 80-95 derece çok fazla termal macun uygulayın ve laptopunuzu temizleyin ayrıca laptop soğutucu alabilirsiniz sıcaklıklar için.
Hocam haklısınız gpu yük konusunda ama diğer oyunlarda da 85 üstüne çıkmadı hiçbir zaman PUBG gibi ağır oyunda da test ettim. Pek bilgim yok ama bu değerler olması gerekenden düşük diye biliyorum
Ayrıca aynı bilgisayarın aynı oyunlarda performans test videolarında gpu kullanımı benimkinden çok farklı aldığı fps de mesela csgo için benden neredeyse 100 fps fazla

Sürücülerim güncel.

İşlemci i7-8750H.
Ekran kartı RTX 2070.

Hocam RXT 2070 ile CS GO'da ekran kartınız yüzde yüz yüke hayatta ulaşamaz çünkü ekran kartınız CS GO oyununa göre çok güçlü o ekran kartı Triple a oyunlarda 2 K ve Ultra detaylar açılırsa %99 yüke gelir herhangi bir sorununuz yok fakat işlemci 85-90 derecelerdeyse o sıkıntı olabilir.
Sürücülerim güncel.

İşlemci i7-8750H.
Ekran kartı RTX 2070.

Hocam haklısınız GPU yük konusunda ama diğer oyunlarda da 85 üstüne çıkmadı hiçbir zaman PUBG gibi ağır oyunda da test ettim. Pek bilgim yok ama bu değerler olması gerekenden düşük diye biliyorum.
Ayrıca aynı bilgisayarın aynı oyunlarda performans test videolarında GPU kullanımı benimkinden çok farklı aldığı FPS'de mesela CS:GO için benden neredeyse 100 FPS fazla.

Hocam test videoların da çözünürlük 4 K veya 2 K olduğu için ekran kartına yük biniyor. Siz oyun oynarken 1080P çözünürlüktemi yoksa 2K veya 4K çözünürlüktemi oynuyorsunuz?

Aslında dediğim gibi çok anlamıyorum bu işlerden ama fps düşüklüğünü gpu kullanımının az olmasına bağlamıştım ben. Sorun farklı olabilir belki de bilmiyorum.
İşlemci de sürekli turboda onu düşürebilirsem belki 95 derece olan sıcaklığı düşürürüm. Ama turbodan çıkmıyor hiç. Normalde 2.2 ghz temel. Ama 3.95 de çalışıyor sürekli
İşlemci sıcaklığının bu kadar fazla olması fps düşürür mü ? Hızının turboda olması fps arttıran bir durum diye biliyorum. Bir de onu düşürürsem 7 yıl önce aldığım laptopla aynı fps değerlerini görücem sanırım

Aslında dediğim gibi çok anlamıyorum bu işlerden ama fps düşüklüğünü gpu kullanımının az olmasına bağlamıştım ben. Sorun farklı olabilir belki de bilmiyorum.
İşlemci de sürekli turboda onu düşürebilirsem belki 95 derece olan sıcaklığı düşürürüm. Ama turbodan çıkmıyor hiç. Normalde 2.2 ghz temel. Ama 3.95 de çalışıyor sürekli

Bende ryzen 5 3600 var. normal düzeyde çalışırken sıcaklık anormal artıp anormal düşüyordu. Asus utility programı içerisinde bulunan tatlı o.c yapma yerleri var o ayarları yükselttim şu an sabit 4200 çalışıyor ve sıcaklık değerlerim yüzde 40 düştü sistem boşta iken 30-35 oyunda iken max.45-50 oldu.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    151,3 KB · Görüntüleme: 65
Aslında dediğim gibi çok anlamıyorum bu işlerden ama FPS düşüklüğünü GPU kullanımının az olmasına bağlamıştım ben. Sorun farklı olabilir belki de bilmiyorum.
İşlemci de sürekli Turbo'da onu düşürebilirsem belki 95 derece olan sıcaklığı düşürürüm. Ama Turbo'dan çıkmıyor hiç. Normalde 2.2 GHz temel. Ama 3.95'de çalışıyor sürekli.

Hocam oynadığınız oyunları 1080P değil 4 K'ya alın ayrıca 95 derece işlemci için çok yüksek bir değer laptop soğutucu veya laptopunuzun bakımını yaptırmanızı öneririm.Cpu hızı için güç ve uyku ayarlarından dengeli şeçerseniz daha iyi olur çünkü işlemcinizde Intel® Turbo Boost teknolojisi var yani işlemci oyuna girdiğiniz zaman GHz'i otomatik yükseltir işlemciye ne kadar GHz lazımsa işlemci ayarlar. Kendimden örnek vereyim internette gezinirken işlemcim 1.20 GHz ile çalışıyor oyuna girince otomatik Intel Turbo Boost teknolojisi oldugu için 3.9'a çıkıyor direkt.

Laptop var bende ve i7 8750 var sanırım bu işlemciye oc de yapılamıyor. K serisi olması lazım diye okumuştum forumda
Hocam oynadığınız oyunları 1080P değil 4 K'ya alın ayrıca 95 derece işlemci için çok yüksek bir değer laptop soğutucu veya laptopunuzun bakımını yaptırmanızı öneririm.Cpu hızı için güç ve uyku ayarlarından dengeli şeçerseniz daha iyi olur çünkü işlemcinizde Intel® Turbo Boost teknolojisi var yani işlemci oyuna girdiğiniz zaman GHz'i otomatik yükseltir işlemciye ne kadar GHz lazımsa işlemci ayarlar. Kendimden örnek vereyim internette gezinirken işlemcim 1.20 GHz ile çalışıyor oyuna girince otomatik Intel Turbo Boost teknolojisi oldugu için 3.9'a çıkıyor direkt.
Bende yüksek performans modunda ve işlemci kullanımı minimum %100 deymiş. Sıcaklığın sorunu bu herhalde. Ama fps olayını nasıl çözücem bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı