Düşük GPU kullanımı ASUS R9 380

yetmişaltı76

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle şunu söyleyebilirim güçlü bir sistem topladım bu senenın ocak ayında ama nedense memnun kalmadım. Afterburner programından baktıgımda GPU kullanımı yuzde 0 da genelde bazen 100 oluyor hemen düşüyor bu nedenle her oyunda kasma yaşıyorum düşük FPS sorunu yaşıyorum. Şimdi diyceksiniz ekran kartını okumuyor ekran kartını okuyor yani GPU kullanımı surekli 0 da ama %100 -%90 oluyor ara sıra tabi haliyle fps sorunu geçici olarak kalkıyor fakat genelde %0 da GPU kullanımı ve nasıl artırıcağım hakkında en ufak bir bilgim bile yok. Sistemim:
  • Ekran Kartı: ASUS R9 380 Strix Gaming 4 GB GDDR5 256 Bit AMD Radeon DX12
  • İşlemci: AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4 GHz 16 MB Önbellek 125W 32nm
  • Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHz(O.C.)
  • RAM: 8 GB (Hangi marka olduğunu pek hatırlamıyorum tek 8 lik ram var.)
  • Windows 7 64 Bit (orjinal sürüm)
Lütfen yardımcı olun, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumumuzun Windows 7'ye olan destek bitmiştir yani yetkililer öyle diyecekler güncel bir işletim sistemi olan Windows 10'a geçiniz,sürücüleri güncel tutmayı deneyiniz.

Böyle güçlü bir bilgisayar için windows 7 gereksiz. Temiz kurulum olarak windows 10 a geçin. Sorun devam ederse yardım edebiliriz.

Sorunun çözümü nasıl sağlanmıştır? Geridönüş yapabilir misiniz?
biraz geç oldu sanırım fakat henüz net bir çözüm olduğunu sanmıyorum fakat ciddi anlamda düzelme sağlayan bir test yaptım kendi monütörümü sökmüştüm televizyona geçtim çözünürlüğü fulledim düzeldi tabi ayarları falan full ultra yapmıştım bu arada test ettiğim oyun pubg ne kadar optimizasyon sorunu olsada diğer oyunlarda da aynı tepkiyi vermişti

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı