Çözüldü Düşük GPU kullanımı nasıl arttırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kreuss

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, son birkaç haftadır bu sorunu yaşıyorum. Öncesinde hiç olmuyordu. Darboğaz falan olmadığından eminim yani. Baktığımda GPU kullanımı %70-80 civarlarında ve CPU kullanımı %50 civarlarında. Bu da FPS düşüşüne neden oluyor. Örneğin Witcher 3'te öncesinde en yüksek ayarlarda 150 civarı FPS alırken artık 70'in üstünü görmüyor. Durduk yerde nereden çıktı anlamadım. Sürücülerim güncel bu arada.

RTX 4060
Ryzen 7 7840HS
16GB RAM

Oyunun grafik ayarları ne kadar yüksekte olursa o kadar çok ekran kartı kullanımı artar.

4060 kaç W peki? En yüksek ayarlarda çok rahat tam kullanım alman gerekiyor. DLSS açık mı ? Açıksa kapat. Bu tarz şeyler açık olmasın. Bir de öyle dene.

Isınma sorunu yaşıyor musunuz? CPU sıcaklığınız oyunlarda kaç derece? Öncelikle BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin, Nvidia uygulamasını yakın zamanda güncellediyseniz Battery Boost ve Whisper Mode açılmış olabilir. İkisini de kapatın. Yer paylaşımı ayarı açıksa onu da kapatın.

Grafiği yükselt.

Artı -1 Eksi
Cihazın marka modeli nedir? Duruma göre MUX açabilirsin. Şunu da belirteyim, her oyunda tam kullanım olmak zorunda değil, oyunun gereksinimlerine ve ağırlığına bağlı o.

Sanal çözünürlük ile 2K ya alıp dener misin GPU'ya yük bindirir darboğaz kesilir ben öyle yapıyordum.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…