Düşük GPU kullanımının çözümü daha güçlü bir işlemci almak olabilir mi?

DenizmeN

Hectopat
İyi günler soruya geçiyorum.
3070 Ti 5600X bir sistemim var bazı oyunlarda GPU kullanımı FHD de %30 %50 arası geziyor DSR ile de denedim ama 4K'den aşağı bazı oyunlarda kesmiyor. CPU değişmek ve güçlü bir CPU takmak FHD için gerekli kullanımı sağlattırır mı?

Başka oyunlarda da deneyeceğim en yakın zamanda Forza Horizon 5 de denedim. Orada da normaldi ama neden diğer oyunlarda sıkıntı anlamadım mesela Rust'da birden 120 FPS'den 60 FPS'e düşüyor bu sırada kullanım da düşüyor.

Hocam bilgisayar darboğaz yapma ihtimali var ona uygun işlemci alın.

Hocam hangi işlemci önerir misiniz? 5600X yerine DDR4 yerine geçebilecek AMD bir işlemci olması lazım.

Son düzenleme:
Başka oyunlarda da deneyeceğim en yakın zamanda Forza Horizon 5 de denedim. Orada da normaldi ama neden diğer oyunlarda sıkıntı anlamadım mesela Rust'da birden 120 FPS'den 60 FPS'e düşüyor bu sırada kullanım da düşüyor.

Hocam hangi işlemci önerir misiniz? 5600X yerine DDR4 yerine geçebilecek AMD bir işlemci olması lazım.
Hocam Ben hayatımda laptop kullandığım için işlemci öneremem Google Ekran kartinizi yazip ona uygun işlemci bakarsaniz belki bulabilirsiniz.

Hocam , oyun eğer yeteri kadar ekran kartı gücüne ihtiyaç duymuyorsa( bu oyunda olduğu gibi ki ekran kartınız da hatrı sayılır miktarda güçlü bir kart) zaten yüksek bir kullanım sunmaması normaldir çünkü zaten gerek yoktur. Onun dışında işlemcinin oyunlarda ekran kartını besleyebileceğini düşünüyorum. Daha yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda sıkıntı yoksa bir problem yok bence.

Hocam rica etsem Rust oynarken oyun değerlerini atma şansınız var mı? Arkadaşlar daha kolay yardımcı olabilirler hem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı