Düşük Hat değerleri

Bright Lord

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben pek anlamıyorum. Bu hat değerlerinin durumu nedir bilginiz var mı? 16 Mbit paket aldık fakat 5 Mbit zor görüyoruz şaka gibi.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-06-20 013315.png
    Ek Açıklama 2020-06-20 013315.png
    4,4 KB · Görüntüleme: 94
TT elit ekip çağır. Ölçüm yaptır. Veya tanıdığım bir elektrikçi çağırıpta yaptırabilirisn.
Türk Telekom ise 100% normal bir durum.

Türk Telekom ise %100 normal bir durum değil. Bana normalde iç tesisatım iyi olsa rahat 50 Mbps verebiliyorlar ki. Santral mesafem 501 metre gelen hızlarla ölçüm yaptırdım. 55 Mbps down/51 Mbps up şeklinde stabil olan değerler geliyor. Normalde santral biraz uzak olmama rağmen 50/50 simetrik bir internet kullanabilirim. Ama vermıyorlar. Kısaca o hat değerlerini pek anlamadım fakat bir anda 16 alırken düştüyse kablo bozulmuştur. Ama sen yine ölçüm yaptır.

Bana garip geldi modem arayüzün. @TeknoFix29 kanka bi bakarmısın?
Tenda D305 kullanıyorum. Bundan önceki modem TTNET'in kendi modemiydi 6 yıl önce vermişlerdi. Hızda değişen bir şey yok 12 MBIT görebiliyor iken şimdi ise 5 MBIT zor görüyorum. Müşteri hizmetlerini aradım dedim hızımı tekrar 16'ya çıkarın koparsa da kopsun biz değiştiremiyoruz dediler. Dedim hızımı düşüren eleman çağrı ekibindendi ne demek siz şimdi değiştiremiyorsunuz? Bölge müdürlüğüne gidin dediler ben de BTK'ya şikayet açıcam oradan sonuç alabilir miyim?

Tenda D305 kullanıyorum. Bundan önceki modem TTNET'in kendi mode miydi 6 yıl önce vermişlerdi. Hızda değişen bir şey yok 12 Mbit görebiliyor iken şimdi ise 5 Mbit zor görüyorum. Müşteri hizmetlerini aradım dedim hızımı tekrar 16'ya çıkarın koparsa da kopsun biz değiştiremiyoruz dediler. Dedim hızımı düşüren eleman çağrı ekibindendi ne demek siz şimdi değiştiremiyorsunuz? Bölge müdürlüğüne gidin dediler ben de BTK'ya şikayet açacağım oradan sonuç alabilir miyim?

Şu an modeme 8 Mbps geliyor sanırsam. Sen önceden 12 görüyordum dedin. İç tesisata bir kötüleşme olmuş demek ki. Altyapın VDSL destekliyor mu?

Şu an modeme 8 Mbps geliyor sanırsam. Sen önceden 12 görüyordum dedin. İç tesisata bir kötüleşme olmuş demek ki. Altyapın VDSL destekliyor mu?
Sadece ADSL destekliyor. VDSL desteklemesi için santrale yakın olması gerekiyor sanırım. Maalesef uzağım santrale. İç tesisat dediğimiz tahta direğin içinden gelen tek bir kablo mu :D

Sadece ADSL destekliyor. VDSL desteklemesi için santrale yakın olması gerekiyor sanırım. Maalesef uzağım santrale. İç tesisat dediğimiz tahta direğin içinden gelen tek bir kablo mu :D.

Böyle yerde oluyor fakat bilmiyor iseniz hiç dokunmayın. TT müşteri hizmetlerini arayıp direkt olarak elit ekip isteyin. Gelip ölçüm yapılsın baktılar iç tesisata bir sıkıntı var direkt değiştir. Şahsen aynı sorun bende de var normalde 55 Mbps download/51 Mbps upload destekliyor altyapım. Fakat müteahhit berbat bir kablo kullandığı için bir de üstüne ek yapıldığı için hızım iyicene düşük geliyor. Şu an ise 35 Mbps down/9 Mbps upload geliyor modeme.

Dosya Ekleri

• IMG_1671.JPG
    IMG_1671.JPG
    2,1 MB · Görüntüleme: 68
Böyle yerde oluyor fakat bilmiyor iseniz hiç dokunmayın. TT müşteri hizmetlerini arayıp direkt olarak elit ekip isteyin. Gelip ölçüm yapılsın baktılar iç tesisata bir sıkıntı var direkt değiştir. Şahsen aynı sorun bende de var normalde 55 Mbps download/51 Mbps upload destekliyor altyapım. Fakat müteahhit berbat bir kablo kullandığı için bir de üstüne ek yapıldığı için hızım iyicene düşük geliyor. Şu an ise 35 Mbps down/9 Mbps upload geliyor modeme.
Usta yalnız benimki fiber değil ADSL. ADSL tahta direğin içindeki ufak bir kutudan tek kablo geliyor eve.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı