Öncelikle merhabalar dostum. 16 Mbps İnternet paketin olduğunu söylemişsin. Öncelikle halen 16 Mbps kullanıp kullanmadığını kontrol ettirmelisin. Çünkü sana 8 Mbps İnternet tanımlamışlar. Muhtemelen hattın bu kadarını desteklediği içindir. Eğer 16 Mbps hızında paket kullanıyorsan 8'e düşür ki fatura biraz daha az gelsin. Attığın ekran görüntüsünde hattının maksimum değerleri yok maalesef, Max Rate tarzı bir şeyler yazması lazım. O konuda bir yorum yapamayacağım fakat 8 Mbps bir paket aldığında 7 civarı hızın olur 8'i görme şansın zaten yok. Onun haricinde küçük yerleşim yerlerinde binalarda kutu olmaz. Arkadaşın ankastre dediği şeyden bahsediyorum genelde kutu derler, İnternet sağlayıcı çalışanları dslam da diyebilirler. Mahallenin bir yerinde olur ve oradan bakır kablolarla gelir. Fiber kullanamazsınız fakat mahalledeki kutuda VDSL portlar varsa 24-100 arası Mbps hızlar alabilirsiniz. Ayrıca Türk Telekom kötüleyicisi arkadaşlar için de birkaç şey söylemek isterim. Yıllardır ülkenin çeşitli yerlerinde Türk Telekom kullandım. Evet belki en iyi İnternet sağlayıcısı değil ama gayet de iyiler. Sıkıntısız kullanıyorum yıllardır. Ufak tefek şeyler her firmada var. Evet bazı yerleşim bölgelerinde altyapı çok kötü bu yüzden sürekli kopmalar ve düşük hızlar olabiliyor. Fakat ülkenin her yerine fiber çekmek büyük bir sıkıntı. Bunlar ithalat ile gelen malzemeler gerektirir. Doların durumu ortada. Kablolar zaten bir maaliyet fakat kabloların uçlarına takılan cihazlar yani Switch gibi cihazlar fazlasıyla pahalı. Ayrıyeten yerin altındaki fiber kabloları çalanların yaşadığı bir ülkedeyiz. Bu yüzden cidden iyi bir İnternet için iyi bir konumda yaşamak biraz şart maalesef.