Düşük internet hızı

Yavuz Aydemir

Hectopat
Daha fazla  
1628328565053.png

Değerlerim bu şekilde. Bu internet yavaşlamasının SAR değeri ile alakası var mıdır?

Son düzenleme:
Hattınıza gelen değerlerde bir problem yok. Sorun:
  • WI-FI ile test ediyorsanız ondan kaynaklı,
  • Yaptığınız test sunucu kaynaklı,
  • Tarayıcı veya arka planda ağı kullanan cihazlar var ise bunlardan kaynaklı hızınız düşük çıkıyor olabilir.

Açıkçası neredeyse 1.5 yıldır WI-FI ile aynı paketi kullanmaktayım. Bu durum yeni yaşadığım bir şey değil. Zaman zaman böyle düşüşler yaşıyorum. Discord veya oynadığım oyunlarda anlık olarak ping yükselmesi yaşıyorum. Arka planda şuan aktif olarak bir tek Discord çalışmakta.

WI-FI kullanıyorsanız bu durumlar normal. Kablosuzu etkileyen bir çok ortam unsuru var bu yüzden sürekli stabil bir bağlantı alamazsınız. Stabil bağlantı istiyorsanız kablolu bir bağlantıya geçmelisiniz.

Kablo çekme sorununuz var ise Powerline ürünlerine göz atabilirsiniz.

Aynı sorunu ben de düşündüğümden dolayı kablolu bağlantıyı test etmiştim fakat değişen bir şey olmamıştı. Pek bilgili olmasam da sanırım durum WI-FI kaynaklı değil. Çünkü evde kullandığım kablolu kablosuz tüm cihazlarda yaşıyorum problem. Ve her zaman yaşadığım bir şey değil bu üç haftada bir veya bazen daha değişik zaman dilimlerinde başıma geliyor. İnternetimi her cihazda normal 20-24 Mbps değerlerinde düşük gecikme ile kullanırken bu durum yaşandığında anlık ping çıkışları oluyor. Telefonda sosyal medyada gezerken gönderiler 20-30 saniyede falan yükleniyor.
En son yaşadığım dönem 2-3 gündür sürmekte ve dün gece bu değerleri gördüm.
1628329924472.png

Bölgenizde port doluluğu olmuş olabilir.
Eğer sorun bundan kaynaklı ise nasıl çözebilirim acaba ?

İkisini de denedim. Türk Telekom'un TP-Link marka modemini kullanıyorum. Türk Telekom sorunun kendilerinde olmadığını belirtip modem markasına yönlendirdi. Onlar ise modem arayüzünden birkaç ayar ve alternatifini yapmamı söylediler. Fakat hiçbiri işe yaramadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı