Düşük internet hızları

ISS bizim burada 3 ilçeye hizmet veren bir ISS. Alt yapımız 3 ay önce TT tarafından kuruldu. Fiber alt yapı ve 100MBPS desteği var. Benim almam gereken 12MBPS, verdikleri 3MBPS. İlgilendik diyorlar, az biraz hızlanıp düşüyor.

Dediklerine göre benim internetim üzerinden yabancı sitelere giriliyormuş, o yüzden internet hızım düşüyormuş :D

Dedim bunlar nasıl site diye sordum, yabancı siteler dediler. Kendim baktım, Cloudflare destekli sitelere diyorlar :D Bu siteler interneti yavaşlatır mı ya :D

@sality.at atayım hocam.
Hocam IPTV kullanımını azaltmak için hızı kısıtlıyorlar doğru. Bizzat ben yaşadım.
ISS bizim burada 3 ilçeye hizmet veren bir ISS. Alt yapımız 3 ay önce TT tarafından kuruldu. Fiber alt yapı ve 100MBPS desteği var. Benim almam gereken 12MBPS, verdikleri 3MBPS. İlgilendik diyorlar, az biraz hızlanıp düşüyor.

Dediklerine göre benim internetim üzerinden yabancı sitelere giriliyormuş, o yüzden internet hızım düşüyormuş :D

Dedim bunlar nasıl site diye sordum, yabancı siteler dediler. Kendim baktım, Cloudflare destekli sitelere diyorlar :D Bu siteler interneti yavaşlatır mı ya :D

@sality.at atayım hocam.
Bir şey daha soracağım daireye internet nasıl giriyor? Yani telefon hattıyla mı, cat6 kabloyla mı yoksa direk fiber kılla mı?

Hocam IPTV kullanımını azaltmak için hızı kısıtlıyorlar doğru. Bizzat ben yaşadım.
Yani hocam Cloudflare den olur mu?

iss.PNG

@sality.at atayım hocam.
Hocam Cloudflare nadiren siteleri yavaşlatıyor diye biliyorum (çoğu siteyi hızlandırıyor fakat geçmişte arkadaşlarımla açtığım blogda pagespeed hız testinde düşüş olmuştu) ben o da siteleri, senin internet hızını değil yani kaldı ki sen upload&download testlerini yaptığında internet hızına hiçbir etki yapmaması lazım.

Başka bir cihazdan speedtest yapınca hız yüksek mi çıkıyor? Eğer aynıysa sorun cihazlarda değil internette
Yani ISS'de. Altyapı da yeni, cihazlarda bir problem yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı