Düşük "nM" SoC mu? Yoksa arttırılmış performans mı ?

Achero

Hectopat
Konunun başlığını hepinizin anlayacağı boyuta indirgeyecek olursam, bildiğiniz gibi her sene farklı bir SoC ile karşı karşıyayız, Şu anda SD 865 çıktı ve 2020'de bizlerle olacak. Bu konuyu araştırmam sonucu bir bilgiye erişemedim. Sorun şu ki, düşün nm mi tercih edilmeli yoksa arttırılmış performans mı? Biliyorsunuz ki nm düştüğünde hem sıcaklık düşer ve performans artar ama SoC'lar üzerinde de yükseltmeler yapılıp performans arttırılıyor ve sıcaklık düşüyor.
Yani, Düşük nm=+30% performans ve yükseltilmiş performans ile de +30% performans artımı söz konusu. Örneklendirecek olursam, Snapdragon 835 ilk 10 nm SoC ve snapdragon 845 snapdragon 835'den +%30 yakın bir perforamnsı var ve o da 10NM. Sizce yeni bir telefon almayı bekleyecek olsam, yeni nm ile üretilmiş bir SoC mu beklemeliyim yoksa herhangi bir SoC'u alsam da fark etmez mi? Yani hangisi daha mantıklı? Elimden gelen en iyi şekilde anlatmya çalıştım konu biraz arap saçı, umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan CPU'nun gücü, aynı üretim teknolojisine sahip olsalar bile işlemciler arasında güç farkı var. Aynı şekilde üretim nanometre olarak rakibine göre dezavantajlı olan bir model güç olarak kendisinden düşük nanometreli işlemciden de daha güçlü olabilir.

Yeni işlemcili telefonları bekleyebilirsin. P40, S20 serisi, Mi 10 gibi cihazlar gelecek Mart aylarına kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı