Düşük ping için ISS önerisi

OneDie

Kilopat
Oyundayken veya Discord'dayken birisi telefondan bir şeyler izlesin kısa videolar falan ping çıkıyor absürt şekilde sırf bunun yüzünden monitörümü kırdım. Ağustos'ta taahhüt bitiyor hangi servis sağlayıcısını tercih edersem ping değerlerim daha az çıkar veya daha iyi verim alırım? Öncelik olarak pingi göz önüne alırsanız sevinirim.

İnternetim Türk Telekom ADSL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken veya Discord'dayken birisi telefondan bir şeyler izlesin kısa videolar falan ping çıkıyor absürt şekilde sırf bunun yüzünden monitörümü kırdım. Ağustos'ta taahhüt bitiyor hangi servis sağlayıcısını tercih edersem ping değerlerim daha az çıkar veya daha iyi verim alırım? Öncelik olarak pingi göz önüne alırsanız sevinirim.

Öncelikle buradan altyapı sorgulama sonucunu yazar mısınız?

ADSL'de ping oldukça fazla dalgalanır. İSS değiştirmeniz pek bir şey değiştirmez.

ADSL kullanıyorsunuz o yüzden bu fibere geçene kadar devam edecektir yapacak bir şey yok
O tam belli değil ama upload ne kadar yüksek olursa pingin yükselmesi o kadar azalır diye biliyorum.
ADSL'de en fazla 1mbps upload alınıyor ve hat eksikliğinden kaynaklı upload ne kadar yüksek olursa olsun bandwith yetmediği için ping 1500leri bulup aşabilir.

Benim bildiğim ping ile hızın pekte alakası yok. Konumunuz ve internet servis sağlayıcılarının sunucuları ile alakalı.

Öncelikle buradan altyapı sorgulama sonucunu yazar mısınız?

ss.png

Uploadla pingin alakası nedir tam olarak?

ADSL kullanıyor büyük ihtimal 16/1'dir. herhangi bir resim yollama,(direk kullanılmaz hale geliyor) video açma girişiminde ping fırlıyor. (video açma işleminde anlık 1 2 saniye sürüyor) benim deneyimim böyle upload hızı yüksek bir kaç yerde bulunmuştum hiç böyle problemler yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı