Düşük RAM kullanımı olan Linux dağıtımı önerisi

Arch Linux kurup sonrasında arayüz olması amacıyla herhangi bir WM kurarsanız boşta sadece 100-200 MB bile kullanabilir.

Hyprland öneririm. Direkt tüm dosyaları yazılmış ve otomatik kuran scriptim var. Böylece direkt kullanıma hazır hâlde başlayabilirsiniz.

Arch kurulumu yaklaşık 2 yıldır çok basitleşti.

Archinstall ile kurur evet ama kullanımı daha basit daha az terminal gerektiren dağıtımlar kurması daha sağlıklı olur.

Archinstall ile kurur evet ama kullanımı daha basit daha az terminal gerektiren dağıtımlar kurması daha sağlıklı olur.

Basit dağıtımlar birçok araçla gelir ve genelde ağır olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani siz de haklısınız, Arch kullanacaksanız EndeavourOS de kullanabilirsiniz.
Endeavour OS BSPWM sürümü çok hafif ve kullanımı basit. Alışma sürecinden sonra fazlasıyla rahat ettirecektir.

Arch, Openbox. Normal birisi için configi kolaydır, hızlıca düzenleme yapılıp kullanıma hazır hale getirilebilir. Ayrıca çok hafiftir. Ayriyetten DWM ya da bilgisayarınız destekliyorsa Hyprland bakabilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkürler. Arch kurdum az önce ama 2.3 GB RAM kullanıyor. Bu Windows'tan da fazla.

20230727_160909.jpg

Arkadaşlar teşekkürler. Arch kurdum az önce ama 2.3 GB RAM kullanıyor. Bu Windows'tan da fazla.

Sadece Calender Reminders 700 Mb. küsur RAM kullanıyor.

Benim ihtiyacım olan şey VMware workstation programını sorunsuz çalıştırsın ve mümkünse boştayken1 GB altında RAM kullanımı olsun yeterli.

Sparky Linux'un LxQT ya da Xfce sürümünü deneyebilirsin. Debian testing tabanlı yuvarlanan bir dağıtmdır. Kullanımı kolaylaştıran araçlarla geliyor, bu araçların Türkçe çevirileri için garanti veremem ama zorlanacağını düşünmüyorum.

Ya da bunun yerine Debian netinstall ile kurulum deneyebilirsin. Kurulum sırasında masaüstü ortamı seçmek yerine, kurulumdan sonra TTY uçbiriminden elle kurulum yaparsan oldukça hafif bir sistemin olur. Xfce masaüstünü kurmak için şu komutları kullanabilirsin. Slick-greeter sana kolay bir giriş (görüntü) yöneticisi sunacak.

Kod:
su
apt install xfce4 xfce4-goodies slick-greeter

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı