Düz taban askere gidebilir mi?

Ne oldu hocam sonuç.

Sağlık ocağında durumumu belirtip hastaneye sevk edildim; 3 gün boşuna hastaneyle uğraşmış oldum, heyet doktoruna çıktım, röntgen çektiler, muafiyete sebep verecek kadar ciddi bir düztaban değilmiş, bilateral esnek düz taban teşhisi konuldu. Eğer gerçekten ciddi derecede bir düztabanlık durumunuz yoksa hiçbir sorunum yok deyip direkt gidin askere. Temmuz'da Antalya'da askerim hocam :D

Sağlık ocağında durumumu belirtip hastaneye sevk edildim; 3 gün boşuna hastaneyle uğraşmış oldum, heyet doktoruna çıktım, röntgen çektiler, muafiyete sebep verecek kadar ciddi bir düztaban değilmiş, bilateral esnek düz taban teşhisi konuldu. Eğer gerçekten ciddi derecede bir düztabanlık durumunuz yoksa hiçbir sorunum yok deyip direkt gidin askere. Temmuz'da Antalya'da askerim hocam :D

Ben de düz tabanım. Galiba ayağınızı havaya kaldırdığınızda altta çukur oluşuyorsa askerlik için engel taşımıyor değil mi?

Hayırlı olsun hocam yolunuz açık olsun bedelli mi yoksa 6 ay mı?

ben sağlık ocağından gidebilir raporu aldım. Ama muayene olup derecesine baktırmak istiyorum. Benzer sorunları bende yaşıyorum. hastane sürecini kısaca anlatabilir misiniz? 2 Hafta'ya yetişir mi? ve Askerliği yapmış olmanız lazım düz tabanlık sizi çok etkiledi mi biraz bahsedebilir misiniz?

@Ditle Hocam sağlık ocağından gidebilir raporu aldıysan hastaneye sevk edilmemişsin demektir, keşke aile hekimine ben yine de doktora gözükmek istiyorum deseydin seni hastaneye sevk ederdi. Askerlik konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım, saatlerce ayakta durduğum, çömeldiğim oldu. Hiçbir problem yaratmadı. Ama acemilikteyken ileri düztabanlı bir çocuk vardı, çocuk perişan haldeydi, ayakta duramıyordu. ayakları balon gibi şişmişti, en sonunda çürük verip gönderdiler.

Güncel bilgi vereyim yakın zamanda askere gidiyorum ve baya da bir düz tabanım. Özelde de muayene oldum, sağlık raporu alırken de sordum düztaban askerliğe engel değil dediler. Eğer neredeyse ampute bir birey kadar yürüme engeli yaratıyorsa o zaman işler değişebilir ama onun haricinde şansınız yok o konuda. Hatta bedelli yapanların hiç şansı yokmuş o konuda. Yani düz tabanla alakalı rapor almakla kendinizi meşgul etmeyin.

Güncel bilgi vereyim yakın zamanda askere gidiyorum ve baya da bir düz tabanım. Özelde de muayene oldum, sağlık raporu alırken de sordum düztaban askerliğe engel değil dediler. Eğer neredeyse ampute bir birey kadar yürüme engeli yaratıyorsa o zaman işler değişebilir ama onun haricinde şansınız yok o konuda. Hatta bedelli yapanların hiç şansı yokmuş o konuda. Yani düz tabanla alakalı rapor almakla kendinizi meşgul etmeyin.
Teşekkür ederim cevabınız için. röntgen çekildiniz mi? çekildeyseniz derecesi 10'un altında mıydı?

Teşekkür ederim cevabınız için. röntgen çekildiniz mi? çekildeyseniz derecesi 10'un altında mıydı?
Çekilmedim ama gerek bile duymadılar. Muhtemelen üstünde olsa bile çok çok üstüne gidip süreçle alakalı uğraş göstermezseniz yine bakmayacaklardır. Artık yetkililer bile "Şimdiki gençler askerlik mi yapıyor bizim zamanımızda 5000 ay yapardık." kafasında olduğu için bakmaz zannediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı