Düz tabanlık MSÜ için tamamen bir engel mi?

mmagnezyum

Decapat
Katılım
27 Temmuz 2021
Mesajlar
228
Çözümler
1
Yer
Bartın
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
MSÜ'den istediğim puanı aldım. Ayağım dışarıdan bakıldığında düz taban gibi duruyor, ayrıca internette gösterilen feiss çizgisi çekme gibi yöntemlerle bakınca da dediklerine göre ayağım düz taban gibi duruyor ancak 4 yıl kadar eskrim, bunun yanında boks gibi ayakların çok aktif kullanıldığı spor dallarını yaparken düz taban gibi bir durumdan hiçbir rahatsızlık, ayak ağrısı gibi problemler çekmemiştim. Her gün evime 12km yürüdüğüm dönemlerde de ayaklarımda bir problem yoktu, koşuşum da normal. Ayak bileklerime arkadan baktığımda ise sağlıklı bir insanda olması gerektiği gibi. Babamda da düz tabanlık problemi var ancak o da önceden deniz kuvvetlerinde görev yapıyordu, bir sıkıntı olmamıştı. Ayak izime baktığım zaman ise hiç düz taban gibi durmuyor. Ben bu durumdan hiçbir rahatsızlık ve negatif bir durum yaşamama rağmen sağlık mülakatında elenebilir miyim? Ayrıca düz tabanlık tamamen bir elenme sebebi mi yoksa belirli bir dereceye göre mi eleme yapıldığı hakkında internette doğru düzgün bir bilgi yok. Bu konuda bilgili olan birileri beni aydınlatırsa sevinirim.
 
Belki yarım düz tabanlık vardır geçersin. Derecesine göre bakılıyor , fakat direkt düz taban tanısı konulursa sağlıkta elenebilirsin.
 
Belki yarım düz tabanlık vardır geçersin. Derecesine göre bakılıyor , fakat direkt düz taban tanısı konulursa sağlıkta elenebilirsin.
Merak ettiğim o işte, yarım düz tabanlık var mı yok mu? Bu probleme sahip kişiler geçiyor mu eleniyor mu? Merak ettiklerim bunlardı
 

Geri
Yukarı