Bu ülkede tıp hariç hiçbir üniversitenin hiçbir bölümü iş garantisi veremez. Her şey sana kalmış yani, Düzce'den YBS mezunu olman Boğaziçi YBS mezunu birine göre tabii ki daha dezavantajlı ama bu asla senin kesinlikle daha kötü bir kariyere sahip olacağını göstermez. Kendini geliştirip sıralarda uyumadan bomboş mezun olmazsan işsiz kalmazsın. Dediğim gibi olursa eğer Boğaziçi bilgisayar mühendisliği okuyup da işsiz kalırsın. İşsiz kalmasan bile asgarinin biraz üstünde sürünürsün.![]()
Temelin nasıl?Hocam 5 yıldır siber güvenlik ile ilgileniyorum. İşsiz kalacağımı sanmıyorum tek sıkıntı YBS kazanmam lazım 6 ay içinde. Hedefim ilk 30k ama işimi garantiye almak için Düzce'yi hedefliyorum. Şu an 3 saat çalışıyorum günde 8 saate çıkartırsam 30k yapabilir miyim?
Temelin nasıl?
Arkadaşlar sorum yukarıda 6 ayda 30k yapıp Akdeniz üniversitesinde okumayı planlıyorum. YBS okunursa işsiz kalınır mı?
Benim de hedefim böyleydi ama artık hedefim yok, sınava hazırlanıyorum ne gelirse. Ana odaklan 4 senede yaşayacağın güzel şeyleri düşün.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.