Göğüs için bench press şart mı?

Daha fazla  
Chest press, pec deck ve bench press yapıyorum normalde bir göğüs gününde. Dumbell ile değil makine ve bar kullanıyorum. Son zamanlarda beraber gittiğim kişiyle gidemiyorum vakit uyumsuzluğundan ve bench presste de tekrarlarda sıkıntı olmasa bile sonda barı koyarken başarısız olurum diye çekiniyorum o yüzden yapmıyorum. Yani sadece chest press ve pec deck basiyorum birkaç gündür. Bir diğer sormak istediğim çalıştıktan sonraki gün göğsümün omuza bağlanan ve koltuk altına doğru giden kısmı ağrıyor. Hatta göğsümü sıktığımda artık oradaki kası oynatabiliyorum az biraz. Ama göğsün üst kısmı ve diğer kısımlarında öyle bir ağrı alamıyorum. Hareket değişikliği mi yapmalıyım?

Şart değil, illa da ağırmak zorunda değil kas. Antrenmandan sonra 2 gün göğüsteki sertlik doluluk duruyorsa iyi yapmışsındır antrenmanı.
Cevap için teşekkürler fakat göğüste öyle aman aman bir sertlik doluluk hissetmiyorum sanırım. Sadece sıktığımda bahsettiğim yerde ağrı oluyor birkaç gün o kadar. Daha yeni başlamış olduğum için bahsettiğiniz o doluluk hissedilmiyor olabilir bence.

Cevap için teşekkürler fakat göğüste öyle aman aman bir sertlik doluluk hissetmiyorum sanırım. Sadece sıktığımda bahsettiğim yerde ağrı oluyor birkaç gün o kadar. Daha yeni başlamış olduğum için bahsettiğiniz o doluluk hissedilmiyor olabilir bence.

Tamam normaldir, peck deck dediğin göğüs fly ise ağırması normal dediğin bölgenin. Zamanla doluluk hissedersin zaten şimdi bunları düşünmeye gerek yok. Ama bench komple bir hareket olduğundan , yeni başladığın için yapman yararına olur.

Tamam normaldir, peck deck dediğin göğüs fly ise ağırması normal dediğin bölgenin. Zamanla doluluk hissedersin zaten şimdi bunları düşünmeye gerek yok. Ama bench komple bir hareket olduğundan , yeni başladığın için yapman yararına olur.
Ben de istiyorum bench yapmak ama işte :) Tekrar teşekkürler vakit ayırdığın için hocam.

1- Bench Press şart değil tabii ki. O kadar iyi bir hareket de değil zaten. Chest press makinesi ve fly daha iyi.

2- Ağrı hiçbir şeyin göstergesi değil.

İnanır mısın salona gitmeyi bırakıp evde deficit pushup yaptığımda göğsümün daha hızlı geliştiğini gördüm.

Bunun tam olayı nedir hocam? Nelerle yapılabilir?
Hiçbir olayı yok. Normal şınav pozisyonuna geliyorsun sadece iki elinin altına yükselti koyuyorsun. Bu sayede göğsün çok daha fazla esniyor.
1764001635807.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı