Düzelmeyen ping spike sorunu

Ali Kanal

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,1.5 yıldır bütün oyunlarda normal ping seviyem ortalamadan da düşük olmasına rağmen ping spike problemi yaşıyorum(sadece oyun içi) ve ne yaparsa yapayım herhangi bir çözüme ulaşamadım. 3-4 aydır araştırma yapıyorum bu sorunla ilgili ama kime sorsam aynı çözüm önerilerini veriyor.(Windows 10 kullanıcısıyım)
İşte bana önerdikleri ve işe yaramayan bazı çözüm önerileri;
-Bilgisayara format at.
-Wlan optimizer kullan.
-Modemini değiştir.
-Internet altyapını kontrol ettir.
-Internet sağlayıcın seni kötü bir porta yönlendirmiştir, onu düzelttir.
-Kablolaman yanlıştır, onu hallet.
-Regedit hkey-local dosyalarını düzenle.
-Kaynak izleyicisinden ağ etkinliğini düzenle.
-Sanal bellek arttır.
-Wi-Fi adaptörünü değiştir.
-Autoconfig i devre dışı bırak.
-Kablolu bağlan.(Maalesef böyle bir ortamım yok) (bu sorun sadece evdeki Wi-Fi ile bağlanan bilgisayarların aksine sadece benimkinde oluyor.)
Bu dedikleri çözüm önerilerini tek tek yaptım ama en ufak bir düzelme bile görmedim.
En sonunda problemimin donanım kaynaklı olduğunu düşünerek çeşitli uygulamalarla donanımımda bir problem olup olmadığını test ettim ama bir problem çıkmadı. Gerçi ne kadar doğru bir test yaptıkları da meçhul.
Her neyse.
Bu problemden dolayı artık bilgisayarımı normal bir şekile kullanamaz oldum. İnternette gördüğüm her çözümü deniyorum ve sonrasında yaptığım ayarlardan dolayı bilgisayar kafayı yiyiyor. Bu yüzden PC'ye 2 kez format atmak durumunda kaldım.
Lütfen bu sorunumu çözmemde yardımcı olun.

Mevcut donanımınız nedir? Bilgisayar bileşenleri, modem ve İSS de belirtin.
Bu sorunu belirli bir oyunda mı yoksa her oyunda mı yaşıyorsunuz?
Telefondan hotspot açıp herhangi bir oyun denediniz mi? Denemedi iseniz bir deneyin aynı sorunlar olmaz ise bilgisayar ile bir alakası yoktur.

Mevcut donanımınız nedir? Bilgisayar bileşenleri, modem ve İSS de belirtin.
Bu sorunu belirli bir oyunda mı yoksa her oyunda mı yaşıyorsunuz?
Telefondan hotspot açıp herhangi bir oyun denediniz mi? Denemedi iseniz bir deneyin aynı sorunlar olmaz ise bilgisayar ile bir alakası yoktur.
Anakart: MSI 970 Gaming İşlemci: AMD FX X8 8350 4.2 GHz Ram: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR3 1600 MHz SSD: Hi-Level Ultra 120GB HDD: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
Kasa: Thermaltake Versa H21 Ekran Kartı: MSI GTX 970 4GB GDDR5 OC Edition Monitor: Asus VK228H Wi-Fi Adaptör: ASUS USB-N14 300mbps 2x5dbi
Superonline kullanıyorum ve modemim de superonlinenın kendi modemi(bu sorunla karşılaştığımda eski modemlerini kullanıyordum,sorunumu onlara anlatınca yeni modemleriyle değiştirdiler ama düzelmedi.
Ve evet hotspot açınca da aynı problem ile karşılaşıyorum.

Kablo döşeme imkanınız yoksa bile kablo bulup bir de öyle denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca benzer bir sorunu yaşayan arkadaşım mevcut. İşlemci yetersizliğinden yaşadığını düşünüyor. Sorun donanımsal ise parçaları tek tek değiştirip denemekten başka çare yok.

Kablo döşeme imkanınız yoksa bile kablo bulup bir de öyle denemenizi tavsiye ederim.
Ayrıca benzer bir sorunu yaşayan arkadaşım mevcut. İşlemci yetersizliğinden yaşadığını düşünüyor. Sorun donanımsal ise parçaları tek tek değiştirip denemekten başka çare yok.

Dediğim gibi kablo ile bağlanma şansım yok.
Yine de teşekkürler.

Yine technopatta aynı tarzda bir konu açılmıştı. Bende muzdarip olduğum için girmiştim o konuya. İnterneti sadece ben kullanırken herhangi bir down, upload vs. gibi işlemler yapmıyorken de ping giriyordu. Bunu modeme cmd üzerinden ping atarak görebiliyordum. Modem arayüzüne girip transmisyon(aktarım) modu nu b/g/n (benim modemde ac desteği yok o yüzden bir sakınca görmüyorum ama sizde varsa bir uzmana danışırsanız daha iyi olur) den g ye aldım. Ciddi bir düzelme oldu. Hız testi vs. yaparken de herhangi bir sorunlar karşılaşmadım. Sizde bir deneyebilirsiniz. Bir sıkıntı olursa tekrar b/g/n veya nasıl kullanıyorsanız o moda geri alabilirsiniz. İyi forumlar.

Yine technopatta aynı tarzda bir konu açılmıştı. Bende muzdarip olduğum için girmiştim o konuya. İnterneti sadece ben kullanırken herhangi bir down, upload vs. gibi işlemler yapmıyorken de ping giriyordu. Bunu modeme cmd üzerinden ping atarak görebiliyordum. Modem arayüzüne girip transmisyon(aktarım) modu nu b/g/n (benim modemde ac desteği yok o yüzden bir sakınca görmüyorum ama sizde varsa bir uzmana danışırsanız daha iyi olur) den g ye aldım. Ciddi bir düzelme oldu. Hız testi vs. yaparken de herhangi bir sorunlar karşılaşmadım. Sizde bir deneyebilirsiniz. Bir sıkıntı olursa tekrar b/g/n veya nasıl kullanıyorsanız o moda geri alabilirsiniz. İyi forumlar.
Sen sen nasıl bir adamsın yav anında düzeldi yerim seni.

sen var ya adamın en dibisin az kaldı pcyi atıcaktım pencereden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı