Düzelmeyen yüksek ping için ne yapılabilir?

King

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, direkt konuya giriyorum. Yıllardır Türk Telekom müşterisiydim, hiçbir sorun yokken birden ping sorunu yaşamaya başladım. Türk Telekom'a ping sorununu belirtince ilgilenmediklerini söylediler. Komik olan ise müşteri hizmetleri pingin ne demek olduğunu bile bilmiyor. Sonrasında TurkNet'e geçiş yaptım. TurkNet'e geçiş yapmadan önce arayıp ping hakkında yardım sağlarsanız geçiş yapacağımı söyledim ve evet dediler. Ve o gün bugündür pingim düzelmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Modemi değiştirdim, salondan gelen ADSL kablosu çok yıpranmıştı onu da yenilettim, Portum çok kez değiştirildi, ping-tracert sonuçları gönderdim ama sonuç nafile. Ben kimden yardım isteyeceğim hep aynı yerde sayıyoruz. Bir üst aşamaya nasıl geçeceğim? Kiminle iletişime geçmem gerekiyor? Yaklaşık 7-8 aydır ping sorunu yaşıyorum. Şöyle bir not daha düşeyim; sabah saatleri pingim daha düzgün ama akşam ve geceye doğru ping değerlerim 150-300 arası. Bu durumu yaşayıp, çözebilen akıl verecek birileri var mıdır?

Muhtemelen bölgenizdeki santralde kapasite yetmezliği var, bu yüzden akşamları darboğaza girip sorun çıkarıyor. Başka bir altyapı gelsin diye ummaktan başka pek bir çare bulamazsınız bu durumda.

Hocam bunun maalesef hiçbir çözümü yok. Alyapınız ADSL en kötü altyapı hangi internet sevis sağlayıcısına geçersen geç olmuyor, bende aynı durumu yaşıyordum bir ara şans eseri VDSL açık port vardı, hemen geçtim ona rağmen yine pek iyi değildi, yani anca yetiyordu, buna senin yapabileceğin hiçbir şey yok. Ülkemizde altyapı denen bir şey yok.

Muhtemelen bölgenizdeki santralde kapasite yetmezliği var, bu yüzden akşamları darboğaza girip sorun çıkarıyor. Başka bir altyapı gelsin diye ummaktan başka pek bir çare bulamazsınız bu durumda.

Bu durumun ciddiyetini ve aciliyetini belirtmek için kiminle iletişime geçmem lazım. Bu şekilde durdukça bi 8 ay daha beklicek gibi gözüküyorum 😣

Hocam bunun maalesef hiçbir çözümü yok. Alyapınız ADSL en kötü altyapı hangi internet sevis sağlayıcısına geçersen geç olmuyor, bende aynı durumu yaşıyordum bir ara şans eseri VDSL açık port vardı, hemen geçtim ona rağmen yine pek iyi değildi, yani anca yetiyordu, buna senin yapabileceğin hiçbir şey yok. Ülkemizde altyapı denen bir şey yok.

Bu sorunu çözmek evi taşımak olmamalı. 😁 Çok zor ya

Bu durumun ciddiyetini ve aciliyetini belirtmek için kiminle iletişime geçmem lazım. Bu şekilde durdukça bir 8 ay daha beklecek gibi gözüküyorum 😣

Bu sorunu çözmek evi taşımak olmamalı. 😁 çok zor ya.

İnterneti birden fazla kişi kullanıyorsa bir tane router alıp deneyebilirsin. Yani sana gelen internet biraz düzgün ve stabil gelir. Ama tek kişi kullanıyorsa oda çok bir şey fark etmez yani modeme gelen veri az zaten bir de bölünüyorsa ping sorunu yaşaman çok normal.

Hız testi yapıp atar mısınız @King
Öğle saatlerinde Downloadım 20 idi 😄😄 şimdi daha iyi olmuş
PİNG2.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı