[Düzenlenmiş] Windows 10 Pro x64 21H2 Performance Edition

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahsettiğiniz gibi yapınca Görev çubuğundaki çizginin ve Windows temasının da rengi değişiyor. Sadece pencere kenarlarının rengini değiştirmenin bir yolu var mı?

Bahsettiğiniz gibi yapınca Görev çubuğundaki çizginin ve Windows temasının da rengi değişiyor. Sadece pencere kenarlarının rengini değiştirmenin bir yolu var mı?
Yalnızca başlık çubukları ve pencere kenarlıklarını seçiniz.
Hocam yeni yayınlayacağınız sürümde simgelerin gözükmeme sorununu düzeltmek için bir düzenleme olacak mı yoksa sadece toolbox ta bunla ilgili bir çözüm mü olacak? Aslında sorunun kesin çözümü için sorunu tespit edip iso da düzenleme yapılabilirse güzel olur diye düşünüyorum(tabi mümkünse). Bu sorunu tekrar yaşayınca bir sorayım dedim. Halen sorunum devam etmekte cache temizleme yapılınca düzeliyor sonra tekrar gidiyor. Tekrar elinize sağlık ama bu sorunun kesin çözümü yapılırsa benim için mükemmel bir iso dosyası olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.
Görünmeyen.Simge.zip bunu indirin. İçindeki .bat dosyasını çalıştırın. Çözüm olacağını düşünüyorum.

Hocam Windows'un otomatik olarak karanlık modda başladığı bir ISO yayınlayabilir misiniz? Ayrıca mor renk güzel olurdu.

Hocam boşta ne kadar bellek kullanımı var?

Hocam Windows'un otomatik olarak karanlık modda başladığı bir ISO yayınlayabilir misiniz? Ayrıca mor renk güzel olurdu.
Karanlık modu pek sevmediğim için yapmadım. Bat dosyasına eklerim diyecem ancak düzenleme bölümü çok kullanışlı olduğu için eklemek biraz gereksiz. Farklı bir sürümde ekleyebilirim. Mevcut sürümler beyaz temalı gri rengiyle hazırlayacağım.
Hocam boşta ne kadar bellek kullanımı var?
Görsellerde var. 800MB ile 1GB arası.

Hocam Windows 10 21H2 için çıkaracağınız ISO'dan sonra Windows 11 için işe koyulacak mısınız?

Hocam merakla Windows 11 İso'sunu bekliyorum. Ne zamana çıkar acaba :D.
Hocam Windows 10 21H2 için çıkaracağınız ISO'dan sonra Windows 11 için işe koyulacak mısınız?
@OgnitorenKs Hocam ISO dosyasını yaptınız mı?
Windows 11 üzerinde 2 gündür çalışıyorum. Microsoft sıkıntılı servislerini düzeltmiş. 1903 sürümünden sonra ilerleme kaydetmiştiler. Ancak Windows 11 ile olayı baya iyi seviyelere taşımışlar. Oyun performans konusunda şu an düzenlenmiş ve düzenlenmemiş sürüm aynı FPS'i veriyor. Önceki sürümlerde de öyleydi ancak bazı servisler sistemi o kadar çok yoruyordu ki donanım boş yere kullanıldığı için FPS kaybı oluyordu. Ancak belirttiğim gibi bu sorunlar düzeltilmiş. Windows 11 üzerinde bir sürü ayar yaptım 1-2 FPS oynadı, oynamadı.

O zaman bu hazırlanacak sistemin ana odak noktası düşük RAM'e sahip sistemlerin daha akıcı hale getirilerek kullanılması oldu. Windows 11 Pro ile aşırıya kaçmadan Lite işlem nasıl yapılır anlatacağım. Ayrıca kurulu Windows 11'i Toolbax ile düzenleyebilecek hale getireceğim.
Örnek; kapatılması gereken servisler, silinmesi gerekenler, istenilmeyen Windows uygulamalarını kaldırmak, izleme özelliklerini devre dışı bırakmak gibi bir işlem oluşturup konu içinde vereceğim. Farklı ayarlar ile sistem üzerinde uğraşıyorum. Bu ayar olmuş dediğim anda paylaşacağım. Bundan sonra bütün sürümlere ait NTLite düzenleme dosyalarını da Google Drive üzerinde klasör içinde sunacağım.

Uğraştıkça hazırlayacağım şey daha da netleşiyor. Hafta sonuna kadar Windows 11 konusunu halledip. 21H2 için düzenleme yapacağım. Bakalım orada durumlar Windows 11 gibi mi değil mi? Bende merak içerisindeyim.

İnternette lite sistem "farklarının" çoğunun yalan olduğunu karşılaştırma yaparken fark ettim. Hiçbir sistem düzenlemesi mevcut donanımınızı +30 +40 FPS artışı yapmaz. Sistem hor kullanılmıştır. Arka plan programlarla dolmuştur. Kullanıcı böyle bir sistemden çıktıktan sonra muazzam bir sistem olmuş diyebilir. Lite sistem boşta kullanılan Ram miktarını azaltır ve adından da anlaşılacağı üzere düşük donanımlar da kullanım sağlamak içindir.

Bugün, TPM ve Secureboot NTLite ile byspass edilebilir mi diye deneme yapacağım? Şu an en etkili çözüm Windows 10 setup dosyasını kullanmak, bütün engellemeleri aşıyor. 12 yıllık laptopta Windows 11 Lite açtım. 1.1 GB Ram kullanımıyla sistem açıldı ve akıcılık durumu kabul edilebilir.

Windows 11 üzerinde 2 gündür çalışıyorum. Microsoft sıkıntılı servislerini düzeltmiş. 1903 sürümünden sonra ilerleme kaydetmiştiler. Ancak Windows 11 ile olayı bayağı iyi seviyelere taşımışlar. Oyun performans konusunda şu an düzenlenmiş ve düzenlenmemiş sürüm aynı FPS'i veriyor. önceki sürümlerde de öyleydi ancak bazı servisler sistemi o kadar çok yoruyordu ki donanım boş yere kullanıldığı için FPS kaybı oluyordu. Ancak belirttiğim gibi bu sorunlar düzeltilmiş. Windows 11 üzerinde bir sürü ayar yaptım 1-2 FPS oynadı, oynamadı.

O zaman bu hazırlanacak sistemin ana odak noktası düşük RAM'e sahip sistemlerin daha akıcı hale getirilerek kullanılması oldu. Windows 11 Pro ile aşırıya kaçmadan Lite işlem nasıl yapılır anlatacağım. Ayrıca kurulu Windows 11'i toolbax ile düzenleyebilecek hale getireceğim.
Örnek; kapatılması gereken servisler, silinmesi gerekenler, istenilmeyen Windows uygulamalarını kaldırmak, izleme özelliklerini devre dışı bırakmak gibi bir işlem oluşturup konu içinde vereceğim. Farklı ayarlar ile sistem üzerinde uğraşıyorum. Bu ayar olmuş dediğim anda paylaşacağım. Bundan sonra bütün sürümlere ait NTLite düzenleme dosyalarını da Google Drive üzerinde klasör içinde sunacağım.

Uğraştıkça hazırlayacağım şey daha da netleşiyor. Hafta sonuna kadar Windows 11 konusunu halledip. 21H2 için düzenleme yapacağım. Bakalım orada durumlar Windows 11 gibi mi değil mi? Bende merak içerisindeyim.

İnternette Lite sistem "farklarının" çoğunun yalan olduğunu karşılaştırma yaparken fark ettim. Hiçbir sistem düzenlemesi mevcut donanımınızı +30 +40 FPS artışı yapmaz. Sistem hor kullanılmıştır. Arka plan programlarla dolmuştur. Kullanıcı böyle bir sistemden çıktıktan sonra muazzam bir sistem olmuş diyebilir. Lite sistem boşta kullanılan RAM miktarını azaltır ve adından da anlaşılacağı üzere düşük donanımlar da kullanım sağlamak içindir.

Bugün, TPM ve Secure Boot NTLite ile byspass edilebilir mi diye deneme yapacağım? Şu an en etkili çözüm Windows 10 setup dosyasını kullanmak, bütün engellemeleri aşıyor. 12 yıllık laptopta Windows 11 Lite açtım. 1.1 GB RAM kullanımıyla sistem açıldı ve akıcılık durumu kabul edilebilir.

Umarım güzel şeyler çıkar.

Windows 11 üzerinde bir sürü ayar yaptım 1-2 FPS oynadı, oynamadı.
Hocam zaten işletim sistemi düzenlediğiniz Windows 10 kadar akıcı olsa yeter. Hiç kimse 30 40 fps artışı donanım değişikliği haricinde veremez zaten. Size bizi kırmadığınız için ayrı teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı