Öncelikle hocam bu tarz sistemlerinin güvenli olmadığını her makalemde vurgulamaktayım. Ben hazırladığım sistemin içine eklenilen çıkarılan her şeyi şeffaf bir şekilde gerek bu konuda gerekse diğer konularda anlattım. Hazırlamış olduğum toolbax.bat dosyasını .exe haline getirip kilitleyebilirdim ancak bunu yapmaktan kaçındım. İçinde ne olduğu bilinmeyen herhangi bir dosyayı sistem içine eklemedim.
Her sistem hazırlama makalesinin sonunda dediğim ve bu konuda hazırladığım sistemin içinde masaüstüne attığım Bitdefender 6 aylık ücretsiz antivirüs linki ile kullanıcıların güvenliklerini sağlaması gerektiğini belirttim.
Sistemi öncesi ve sonrası taratabilirsiniz. Hatta USB ile Rescue Disk antivirüs yazılımlarını kullanarak dış tarama yaptırabilirsiniz.
Bu konudaki sistem, hazırladığım Lite sistemin performans olarak ne sunduğunu göstermek ve bu tarz sistem hazırlama işlemi ile uğraşmak istemeyip ancak hazırladığım konular itibarıyla bana güvenen kullanıcıların hazır sistem talep ettiklerinde ulaşabilmeleri için hazırladım.
Eklediğim dosyalar aşağıdaki gibidir;
Windows/System32: wget.exe, Oscdimg.exe, imagex.exe eklendi. Wget dışındakiler gereksiz ancak ben bu tarz sistemler hazırladığım için bu bileşenleri kullanıyorum ve hazırladığım her sistemi bende kullandığım için ekledim.
Windows/ico: Masaüstüne attığım Bitdefender ve toolbax.bat kısayoluna simge ekledim.
Windows/toolbax.bat: İndirme ve düzeltme yapacağınız benim hazırladığım toolbax dosyasıdır. Kilitli değil ve içindeki tüm komutlar karmaşık hale getirilmeden hazırlanmıştır. İnceleyip kafanıza takılan noktaları sorabilirsiniz.
C++: Bu klasör içerisinde Java, silverlight, DirectX, C++ 2005-2019, OpenAL ve XNA Frework 4.0 bulunmakta. Windows masaüstü gelmeden önce kurulur ve Windows açıldıktan sonra silinir.
OgnitorenKs.Need.bat: Bu dosya ilk sistem açılışında açılıp işlem yapıp silinmesi için ayarlanmıştır. Nihai performans ekler, aktif yapar. Svchost RAM düzenlemesi yapar. Hpet kapatır. OgnitorenKs. ZIP dosyasını masaüstüne çıkartır. En son olarak C++ klasörünü, ognitorenks. ZIP dosyasını ve kendini siler.
OgnitorenKs. ZIP: Bu dosya içerisinde Bitdefender antivirüs web sayfasının ve toolbax.bat dosyasının kısayolu bulunmaktadır.
Windows 8.1 kullanmadığım için herhangi bir regedit kaydı eklemedim. Çünkü soruna neden olup olmadığını bilmiyorum. Yalnızca Defender, SmartScreen gibi özellikler devre dışı bırakıp sistemi daha da hafifleştirmeye çalıştım. Umarım memnun olursunuz. Market uygulamasında sorun yaşarsanız. "Windows + R" tuşlarına basıp "wsreset" yazın.
Windows 8.1 - Single Language Performance Edition
Linkteki sistem X64 bit.