Düzenli çalışarak YKS'de ilk 5000'e girilebilir mi?

Hocam ilginize çok teşekkür ederim, sizinle sohbet etmek gerçekten çok iyi.

Ben mezunum, ilk defa bu sene düzenli olarak denemelere girmeye başladım ve çalışmaya başladım. 2. ayım bu, ilk defa 3D Türkiye geneli denemesine girdim ve cidden kaliteliydi. Aksine bana da matematiği zor geldi, feni kolaydı (her ne kadar fende konu bilmesem de ) Türkçesi bence sınav ayarıydı, sosyali de zordu. Olması gerektiği gibiydi ama daha zor olmasını bekliyordum ne yalan söyleyeyim.

Çok takılmıyorum zaten hocam düşüşlere inişlere, amacım bir an önce konuları ve sağlam kaynakları bitirip TYT'de branş denemesine geçip AYT çalışmak. Şimdiden AYT matematik çalışıyorum geçen seneden dersimi iyi aldım. Zorlandığım yerlerde size de danışmak isterim açıkçası, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Tavsiyeleriniz ve mesajınız için de ayrıyeten teşekkür ederim hayırlı geceler.

Rica ederim. 3D TG lerin geçen seneki sürümlerine girmiş olsaydınız Türkçe ve Sosyaldeki hem zorluk hem kalite artışını bunun yanında Matematik ve Fendeki zorluk azalışıyla ters orantılı olarak kalite artışını da fark ederdiniz. 3D ye yönelik şu an yapabileceğim tek eleştiri Matematik ve Fenin zorlukları düzelmiş olsa da halen ÖSYM nin sormadığı kadar çok görsel soru soruyorlar. Her neyse bu sınavlar önemli buralarda 95 bandını geçmek özellikle ciddi bir başarıdır. Ben asıl geçen seneki sınavdaki TYT zorluğundan sonra bu seneki 345'i dört gözle bekliyorum.
İniş çıkışlara hatta direkt TYT ye takılmamak en iyisi fakat TYT nin bu aylara çok sarkmaması gerekirdi elinizden geleni yapıp aralığa sarkıtmadan AYT ye geçin Şubat öncesi bitmeyen AYT Fen size sınav düzlüğünde çok zorluk çıkartır. AYT Matematikte hepsini bitiremesenizde yine Şubat ayına kadar Limite kadar olan kısmı bitirmek sizin işinizi çok kolaylaştırır. Kolay gelsin tekrardan.

Hocam benim limite kadar sadece eşitsizlik ve trigonometri kaldı. Kasım ara tatilinde 1 hafta okula gitmeyip Apotemi'nin fasikülünü bitirmeyi düşünüyorum 2-3 hafta gibi bir sürede. Sonrasında zaten baba konular geliyor. Ama daha aralık ortasını görmeden lti gibi konulara geçmek sorun yaratır mı?

Sagolum hocam sizin uni isi ne oldu istediginiz yer geldi mi

Erken bitirmek sorun yaratmaz ancak matematikte sağlam bitirmek önemli. 1 hafta gitmeme olayını eğer okulunuz son dönemde yok yazmayacaksa yapmanızı öneririm eğer son 2 3 hafta sorun çıkartacaklarsa şimdi boş yere kullanmanız sizi ileriye dönük yıpratır. Apoteminin trigonometri fasikülü deccal bir kitaptır, bende çözdüm fakat türev ve fasikülleri 4 günde bitmişken 7 günde bitti. Trigonometride çoğu soruda işlem yapacak yer bile yoktu ve ömür yıpratan bir tarzı vardı. Bir şeyler katar ama benim açımdan çok fazla "amelelik" gerektiren soru vardı ve yorucuydu trigonometriden cila isterseniz denenebilir tabii ki. Fakat önceliğinizi fasiküllere geçmektense 2 kitaptan tüm konuları bitirmeye vermenizi öneririm. 2 kitaptan matematiğin tamamını çözüp feni de halledersek sonrasında vakit kalırsa fasikül çözmek çok daha mantıklı. Şimdiden çözüp enerjimizi harcayıp 2 kitaptan tüm konuları bitirecek veya feni bitirecek enerjimiz kalmazsa sınava kadar halimiz perişan olur.

Sagolum hocam sizin uni isi ne oldu istediginiz yer geldi mi
Tabii ki.

En fazla mart başına kadar matematik konularım biter diye umuyorum hocam. Kasım tatilinde tekrar olarak orijinale başlayacağım matematikte. Şu anlık 345 ve orijinalin sarı testleriyle götürüyorum konuları. O zaman ilk hedefim konuları güzelce bitirip sonrasında cila yapmak mı olmalı? Bir de başka sorum Eyüp b. (1soruyorum) ve ergi gibi kaynakları fasikülden önce mi çözmek daha iyi olur sonra mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…