Düzenli ders çalışma önerileri ve yaz planları

ali koclar

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. 11.sınıf bitmek üzere ve ben dil öğrencisiyim. Türkçeden 25 üstü net matematikten neredeyse hiç net çıkaramıyorum. Sosyal 15 10 arası gidip geliyor. YDT ise zor denemelerde 40 normalde ise 50 60 arası gidip geliyor. Bu yaz TYT bitirmeye ve YDT yarılamaya çalışacağım. Malum seneye dünya kadar vaktimden sadece TYT'den deneme çözüp, test ile konuları unutmamak istiyorum. Bu yaz bitireceğim matematik ve türkçeden sonra hedeflerim 33 üstü Türkçe ve emeklerim iyi sonuçlar verirse 10 üstü matematik istiyorum. Elimde sıfırdan olan kitaplardan ve bir de TYT soru bankası var. Nasıl ilerlemem gerekiyor. Konu temelim problem temelimde yok. Günde 8 saat civarı çalışabiliyorum. Taktikler, eleştirel düşüncelere açığım.

Dilde başarılı olmak için TYT'ye ağırlık vermelisiniz. Türkçe netleriniz iyi, dilbilgisini düzgünce tekrar edip bol paragraf-deneme çözdükçe netleriniz artar zaten. Sosyal için de fena değil, coğrafya ve tarihte biraz ezber yaptıktan sonra gerisi bol pratiğe bakıyor.
Sizin bol matematik ve fen çalışmanız lazım, çünkü Türkçe ve sosyali her dilci yapıyor zaten. Hazır zamanınız bolken yazı yarılamadan sıfırdan matematik-geometri anlatan kitapları bitirmenizi tavsiye ederim, genel olarak tüm TYT konularının temelini öğrenmiş olursunuz. Üstüne düzgün 1-2 soru bankası bitirirseniz konuların temeli oturur. Sene içerisinde bu konulara tekrar çalışıp yeni nesil sorulara da alıştığınız zaman 30 üstü neti rahatça yapabilirsiniz. Zaten TYT matematik zor değil, işlem becerisi-hızı ve okuduğunuzu yorumlamayı ölçen bir test. Hız kazanabilmek için problemler konusunu öğrendikten sonra günlük düzneli olarak problem çözmeniz de pratiklik kazanmanızı sağlar.
Fenden hiç bahsetmemişsiniz ama daha bir seneden fazla zaman varken fen çalışmamak saçmalık olur. İyi çalıştığınız zaman sınavda en kısa sürede en fazla neti çıkarabileceğiniz alan fendir. Zaten TYT fizikte biraz değişik soru tipleri olsa da kimya ve biyoloji büyük oranda ezbere dayanıyor. Yine de fiziği de dışlamadan bu üç derse de eşit miktarda çalışmanızı tavsiye ederim. Düzgün bir yerden konu anlatımını dinleyip 1 kaynak bitirmeye çalışsanız çok iyi olur bu yaz için.
Dilde ise bu sene hazırlık okuduğum için tavsiye verebilirim heralde. Kelime eksiğiniz varsa yazın her gün 20-25 kelime öğrenmeye çalışsanız yaz sonuna bilmediğiniz çoğu kelimeyi öğrenirsiniz, sonrasında fazla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Zaten gramer konuları da çok fazla değil, her konunun üstünden 2-3 kez geçerseniz oturur diye düşünüyorum. Geriye reading kalıyor ki bence en çok pratik isteyen kısım da reading. Kelime bilgileriniz iyi olduktan sonra metinleri anlaması kolay olsa bile bol pratik yapıp hızlanmanız iyi olur. Yine de yaz tatilinde çok fazla çalışmanızı tavsiye etmem çünkü dediğim gibi TYT çok daha önemli.

Dilde başarılı olmak için TYT'ye ağırlık vermelisiniz. Türkçe netleriniz iyi, dilbilgisini düzgünce tekrar edip bol paragraf-deneme çözdükçe netleriniz artar zaten. Sosyal için de fena değil, coğrafya ve tarihte biraz ezber yaptıktan sonra gerisi bol pratiğe bakıyor.
Sizin bol matematik ve fen çalışmanız lazım, çünkü Türkçe ve sosyali her dilci yapıyor zaten. Hazır zamanınız bolken yazı yarılamadan sıfırdan matematik-geometri anlatan kitapları bitirmenizi tavsiye ederim, genel olarak tüm TYT konularının temelini öğrenmiş olursunuz. Üstüne düzgün 1-2 soru bankası bitirirseniz konuların temeli oturur. Sene içerisinde bu konulara tekrar çalışıp yeni nesil sorulara da alıştığınız zaman 30 üstü neti rahatça yapabilirsiniz. Zaten TYT matematik zor değil, işlem becerisi-hızı ve okuduğunuzu yorumlamayı ölçen bir test. Hız kazanabilmek için problemler konusunu öğrendikten sonra günlük düzneli olarak problem çözmeniz de pratiklik kazanmanızı sağlar.
Fenden hiç bahsetmemişsiniz ama daha bir seneden fazla zaman varken fen çalışmamak saçmalık olur. İyi çalıştığınız zaman sınavda en kısa sürede en fazla neti çıkarabileceğiniz alan fendir. Zaten TYT fizikte biraz değişik soru tipleri olsa da kimya ve biyoloji büyük oranda ezbere dayanıyor. Yine de fiziği de dışlamadan bu üç derse de eşit miktarda çalışmanızı tavsiye ederim. Düzgün bir yerden konu anlatımını dinleyip 1 kaynak bitirmeye çalışsanız çok iyi olur bu yaz için.
Dilde ise bu sene hazırlık okuduğum için tavsiye verebilirim herhalde. Kelime eksiğiniz varsa yazın her gün 20-25 kelime öğrenmeye çalışsanız yaz sonuna bilmediğiniz çoğu kelimeyi öğrenirsiniz, sonrasında fazla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Zaten gramer konuları da çok fazla değil, her konunun üstünden 2-3 kez geçerseniz oturur diye düşünüyorum. Geriye reading kalıyor ki bence en çok pratik isteyen kısım da reading. Kelime bilgileriniz iyi olduktan sonra metinleri anlaması kolay olsa bile bol pratik yapıp hızlanmanız iyi olur. Yine de yaz tatilinde çok fazla çalışmanızı tavsiye etmem çünkü dediğim gibi TYT çok daha önemli.

Öncelikle yazdıklarınız için teşekkürler :) Fenden bahsetmedim çünkü onu bayağı arka plana atmıştım. Kendi planlarım arasına siz söyleyince dahil edeceğim. TYT biyoloji kimya çalışmayı düşünüyorum 1'er kaynak çözerim sanırım. Ama benim korkum ne Türkçe ne dilbilgisi ne de YDT korkum sadece matematik. Ortaokuldan beri adam akıllı bir test bile çözmedim temelim yok derste fasikül işlendiği zaman yazıp geçtim ezberim kuvvetlidir formülden gideyim desem türlü türlü sorular oluyor. Sanırım bol bol deneme ve soru çözerek de bunu halledeceğim. Yazın TYT'nin büyük kısmını hatta tamamını halletmem gerçekten yararıma olur bunu gördüm yazdıklarınızda. Ama aklıma takıldı acaba hem fen çalışıp hem de matematik çalışsam matematik hedef neti düşürüp onu fen e aktarsam nasıl olur? Konulardan korkutugumdan böyle kaçamak yollar arıyorum sınıfımda başarılı olmama rağmen tek korkum matematik...

Ama aklıma takıldı acaba hem fen çalışıp hem de matematik çalışsam matematik hedef neti düşürüp onu fene aktarsam nasıl olur? Konulardan korkutugumdan böyle kaçamak yollar arıyorum sınıfımda başarılı olmama rağmen tek korkum matematik...
Korktuğunuz sürece düzgün bir ilerleme katedemezsiniz. Tam tersine anlamadığınız bir konu olursa ona daha fazla uğraşmanız lazım. Yaz tatili için önceliğiniz matematik olsun, duruma göre tüm TYT yetişmezse fene eylülde de başlayabilirsiniz.

Arkadaşlar selamlar. 11.sınıf bitmek üzere ve ben dil öğrencisiyim. Türkçeden 25 üstü net matematikten neredeyse hiç net çıkaramıyorum. Sosyal 15 10 arası gidip geliyor. YDT ise zor denemelerde 40 normalde ise 50 60 arası gidip geliyor. Bu yaz TYT bitirmeye ve YDT yarılamaya çalışacağım. Malum seneye dünya kadar vaktimden sadece TYT'den deneme çözüp, test ile konuları unutmamak istiyorum. Bu yaz bitireceğim matematik ve türkçeden sonra hedeflerim 33 üstü Türkçe ve emeklerim iyi sonuçlar verirse 10 üstü matematik istiyorum. Elimde sıfırdan olan kitaplardan ve bir de TYT soru bankası var. Nasıl ilerlemem gerekiyor. Konu temelim problem temelimde yok. Günde 8 saat civarı çalışabiliyorum. Taktikler, eleştirel düşüncelere açığım.
Konuyla alakası yok ama okuduğunuz okulun dil bölümü iyi mi? Ve dil bölümü nasıl? Zor mu?
Özel okul gibi oluyor diyorlar. 12 kişilik falan... Doğru mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı