Düzenli olarak bir şeyler yapmayı başaramıyorum

Ahmet.zkan

Centipat
Hayatımda kendimi geliştirmek amaçlı yaptığım şeylerde düzenli olarak ilerleyemiyorum. Programcılık okuyorum okulda hiçbir şey öğrenmiyoruz. Ben de kurs üzerinden kendim öğrenmeye karar verdim ve C# dilini kurs üzerinden öğreniyorum. Kurstan, yazılımdan, keyif alıyorum. Uygularken öğrenirken vs fakat bir gün devam ettim, iki gün ettim, üçüncü gün etmeyi bıraktım. Yani çok saçma geliyor, insan zevk aldığı şeye başlarken neden bu kadar zorluk çeker gerçekten anlamıyorum. İnsan vücudunun, en azından benim bu konuda zayıf olduğumu düşünüyorum. Aynı şey fitness için de geçerli. Düzenli ve sürekli olarak ilerleyemiyorum ve yıllardır bu iradesizlikten, zayıflıktan bıraktım. Bu durumu değiştirmek istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşlar sizce nedir bu derdin devası?

Dostum bu konuda 2 seçenek var 1.anlaşılan senin bu içindekiler bir istek değil sadece bir heves ve hevesini alınca bırakıyorsun 2. ise zor geldiği an bu şeyleri yapmayı bırakıyorsun bana sorarsan hayatta her şeye odaklanma bir şeye odaklan ve onu en güzel şekilde yapmaya çalış çünkü insanın ömrüde , gücüde bir yere kadar... Yada bir psikologdan destek al.

Bu istediğin şeyleri yapmazsan kaybedeceklerin var mı veya neler?
Kaybedeceklerim öğrenememek ve hayatımı değiştirememek.
Dostum bu konuda 2 seçenek var 1.anlaşılan senin bu içindekiler bir istek değil sadece bir heves ve hevesini alınca bırakıyorsun 2. ise zor geldiği an bu şeyleri yapmayı bırakıyorsun bana sorarsan hayatta her şeye odaklanma bir şeye odaklan ve onu en güzel şekilde yapmaya çalış çünkü insanın ömrüde , gücüde bir yere kadar... Yada bir psikologdan destek al.
Heves değil çünkü ilerlemek istiyorum sürekli. Sorun zor gelmesi de değil. Asıl sorun atıyorum bugünü güzel kapattım fakat ertesi gün tekrar başlarken sanki bambaşka bir insanmış gibi zor geliyor ve bu durum çok mantıksız geliyor.

Bu kısaca tembellik. Tek yapman gereken asla pes etmemek. Diyeceksin ki bu sihirli sözcük mü? Evet sihirli sözcük. Söylemesi kolay, yapması çok zor.

Bir şeyi sürekli yapmak bıkkınlık verir.

"Sana kolay olacağını kim söyledi? Elbette zor olacak." Söz: Gri Koç

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı