Düzenli olarak vitamin takviyeleri kullanmak gerekli midir?

1903Brk1903

Picopat
Benim bir düzenim var ve mesela et falan yemiyorum sevmediğim için. Takviye almazsam B12+D3 hep bayağı düşüyor. Bu durumda benim sürekli düzenli olarak B12+D3 kullanmam gerekli değil mi? Tabii ki gerekli yerde kan tahlili yaptırmak lazım.

Mesela işte daha enerjik çalışmak için işe gitmeden önce B12+D3'ün yanında multivitamin alsam. Ama içeriği çok önemli çünkü sadece günlük ihtiyaçları karşılayacak yani bütün vitaminlerden öyle bol bol olmayacak. Bu gibi şeyler sizce gerekli mi? Siz kullanıyor musunuz?

Mesela şimdi eklemler için Solgar'ın özel bir takviyesini kullanmak istiyorum. Bu bitince Kolajen takviyesi düşünüyorum 3 ay kullanmalık yani 3 ay aralıklarla kür yapmak gibi.

doktor veya diyetisyen değilim ama şunu söyleyebilirim belli bir düzenin varsa beslenme için onu bozarsan zorlanırsın eskisi gibi olamaz ama illaki bozmak istiyorsan alışa alışa yavaş yavaş bozmalısın mesela ben futbol takımındayken ek takviyeler alıyordum sonradan hepsini yavaş yavaş bıraktım umarım yardımcı olmuşumdur ama öncelikle bir beslenme uzmanına danış

Bu ilaçların düzenli kullanılmasını tavsiye etmiyorlar genellikle.

Kolajen kullanmanız sizin durumunuzda olan biri için gerekli.

B12+D3 genellikle kadınlarda çok düşük olabiliyor. Düzenli kullanımdan çok dönemsel tüketim mantıklı tercih olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı