Düzensiz İndirme Hızı problemi

xMagician

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar. Uzun süredir fark ettiğim ancak şimdi emin olduğum bir sorun var. Steam'den SSD'ye oyun indirirken saniyede 5,5 MB sabit indirme hızım varken, HDD'ye oyun indirdiğimde 1,2 MB'ın üzerine çıkamıyorum. 50 Mbps indirme hızım var. Bu hız farkı donanım kaynaklı mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Selamlar. Uzun süredir fark ettiğim ancak şimdi emin olduğum bir sorun var. Steam'den SSD'ye oyun indirirken saniyede 5,5 MB sabit indirme hızım varken, HDD'ye oyun indirdiğimde 1,2 MB'ın üzerine çıkamıyorum. 50 Mbps indirme hızım var. Bu hız farkı donanım kaynaklı mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Donanımsal olması normal çünkü ssd daha hızlı olduğu için yazması ve okuması daha hızlı ama hdd ise berbat olduğunu biliyoruz. Kısacası ssd ile sen 1 gb indirip aynı anda 1 gb yazar ve okursan (örnek veriyorum) hız sabit kalır ama hdd ye 1 gb verip 500 mb yazıyorsan bir yavaşlama olur neden çünkü eşitlemek lazım indirme ve yazmayı.
(Çok karıştı biliyorum yani indirme ve yazma eşit olması için yavaşlıyor bence.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı