Duolingo ile İspanyolca öğrenilir mi?

Aybars Dilsiz

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi İspanyolca öğrenmek istiyorum. Duolingo işe yarar mı? Sadece Duolingo değil film dizi de izleyeceğim İspanyolca bölümleri başa sarıp bir Türkçe alt yazı bir İspanyolca alt yazı gibi işe yarar mı?

Eğer gerçekten verimli ve ciddi çalışırsanız Duolingo ile, ispanyol bir kişiyle temel seviyede İspanyolca konuşabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Filmleri Türkçe dublaj, İspanyolca alt yazı ile izlemenizi öneririm, daha verimli olacaktır. Bunların hepsini uzun bir süre yaptığınızda yeterli sayılabilecek kadar İspanyolca öğrenebilirsiniz. Ancak bilen bir kişiden, mesela bir İspanyolca öğretmeninden yardım almanızı öneririm.

Busuu tavsiye ederim çok daha profesyonel.

Her ikisini de kullansam nasıl olur?

Eğer gerçekten verimli ve ciddi çalışırsanız Duolingo ile, ispanyol bir kişiyle temel seviyede İspanyolca konuşabilecek seviyeye gelebilirsiniz. Filmleri Türkçe dublaj, İspanyolca alt yazı ile izlemenizi öneririm, daha verimli olacaktır. Bunların hepsini uzun bir süre yaptığınızda yeterli sayılabilecek kadar İspanyolca öğrenebilirsiniz. Ancak bilen bir kişiden, mesela bir İspanyolca öğretmeninden yardım almanızı öneririm.

Dediğinizide deneyeceğim hocam teşekkür ederim.

Evet arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi İspanyolca öğrenmek istiyorum. Duolingo işe yarar mı? Sadece Duolingo değil film dizi de izleyeceğim İspanyolca bölümleri başa sarıp bir Türkçe alt yazı bir İspanyolca alt yazı gibi işe yarar mı?
Hocam yeni bir dil öğrenmek kelime ezberleyerek olacak iş değil. Eğer sadece İspanya'da insanlarla selamlaşmayacaksanız Duolingo kullanmanızı önermiyorum. Bence kaliteli ve tanınmış bir yerden online ders alabilirsiniz. Hem karşınızdakiyle konuşur hem de öğrenmiş olursunuz. Ayrıca filmleri ispanyolca alt yazıyla izleyin. Film izlemiyorsanız oynadığınız oyunda dili ispanyolcaya çevirin en azından bir kaç şey öğrenirsiniz aklınızda kalır. Fakat bu iş öyle 3 ayda olacak bir şey değil. Akıcı İspanyolca konuşmak için tahmini en az 3-4 yıl vermeniz gerekiyor. Fakat bu dilden dile değişir, mesela ben akıcı ingilizce konuşmaya 2.5 yılda eriştim. Ayrıca dil öğrenmenin neden bu kadar zor olduğunu da kavramanız gerekir. Mesela Amerika'da yaşayan birinin ingilizce konuşurkenki rahatlığıyla bir Türk gencinin ingilizce konuşurkenki rahatlığı aynı değildir çünkü kültür farkı vardır. Orda doğup büyüyen kişiler kültürleri benimser, sürekli aynı dile maruz kalır. O yüzden İspanyol biriyle konuşurken "Ya ben neden bu kadar iyi konuşamıyorum" diye kendinizi suçlamayın ilerde :D

Hocam yeni bir dil öğrenmek kelime ezberleyerek olacak iş değil. Eğer sadece İspanya'da insanlarla selamlaşmayacaksanız Duolingo kullanmanızı önermiyorum. Bence kaliteli ve tanınmış bir yerden Online ders alabilirsiniz. Hem karşınızdakiyle konuşur hem de öğrenmiş olursunuz. Ayrıca filmleri İspanyolca alt yazıyla izleyin. Film izlemiyorsanız oynadığınız oyunda dili İspanyolca'ya çevirin en azından birkaç şey öğrenirsiniz aklınızda kalır. Fakat bu iş öyle 3 ayda olacak bir şey değil. Akıcı İspanyolca konuşmak için tahmini en az 3-4 yıl vermeniz gerekiyor. Fakat bu dilden dile değişir, mesela ben akıcı İngilizce konuşmaya 2.5 yılda eriştim. Ayrıca dil öğrenmenin neden bu kadar zor olduğunu da kavramanız gerekir. Mesela Amerika'da yaşayan birinin İngilizce konuşurkenki rahatlığıyla bir Türk gencinin İngilizce konuşurkenki rahatlığı aynı değildir çünkü kültür farkı vardır. Orada doğup büyüyen kişiler kültürleri benimser, sürekli aynı dile maruz kalır. O yüzden ispanyol biriyle konuşurken "ya ben neden bu kadar iyi konuşamıyorum" diye kendinizi suçlamayın ileride :D

Kolay olmadığını biliyorum acil bir öğrenme ihtiyacımda yok uzun sürecek evet ama tam öğrenmeyi istiyorum dediklerinizi uygulayacağım hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı