Durduk yere bilgisayara Linux yüklenebilir mi?

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Öncelikle merhaba bilgisayarım muhtemelen zaten hacklendi ama ben Linux kurmama ragmen kendisi sanırım kuruldu sabah ekran fotoğrafı atacağım bundan hemen hemen 1 ay önce de başıma şöyle bir olay geldi not bilgisayarı kontrol edemiyordum not defterini açıp bireyler yazdim.

Ve bilgisayarı oyle bıraktım aradan 15 dk geçti odaya geldim ve yazının altında random yazılmış sanırım araştırma yaptığımda öyle bir şey bulamamıştım bir 5 harften yazılmış bir şey vardı odaya kimse girmedi çünkü kapiyi dahi kitlendim ne yapmalıyım.

Virüsü bulmak uzun sürebilir. Hard reset mi atmalıyım? Akıl vermek birisini istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer adam işletim sistemi değiştirip bir de üzerine açtığın not defterini düzenleyebiliyorsa modemi de kontrol et herif kucaklamış götürmüş olabilir. :D

Şaka bir yana Hard-Reset falan değil sen tüm Partition'ları temizleyerek güzel bir format atmalısın. İçinde hiçbir şey kalmayacak şekilde. Sonra da anti-virüs kullanmaya başla.

Öncelikle merhaba bilgisayarım muhtemelen zaten hacklendi ama ben Linux kurmama ragmen kendisi sanırım kuruldu sabah ekran fotoğrafı atacağım bundan hemen hemen 1 ay önce de başıma şöyle bir olay geldi not bilgisayarı kontrol edemiyordum not defterini açıp bireyler yazdim.

Ve bilgisayarı oyle bıraktım aradan 15 dk geçti odaya geldim ve yazının altında random yazılmış sanırım araştırma yaptığımda öyle bir şey bulamamıştım bir 5 harften yazılmış bir şey vardı odaya kimse girmedi çünkü kapiyi dahi kitlendim ne yapmalıyım.

Virüsü bulmak uzun sürebilir. Hard reset mi atmalıyım? Akıl vermek birisini istiyorum.

Virüs başka işletim sistemi kurulduğunda bile çalışıyorsa rootkit yemiş olabilirsiniz.

Eğer BIOS'a etki eden bir rootkit ise geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Eğer adam işletim sistemi değiştirip bir de üzerine açtığın not defterini düzenleyebiliyorsa modemi de kontrol et herif kucaklamış götürmüş olabilir. :D

Şaka bir yana Hard-Reset falan değil sen tüm Partition'ları temizleyerek güzel bir format atmalısın. İçinde hiçbir şey kalmayacak şekilde. Sonra da Anti-Virüs kullanmaya başla.

Evet yapılması gerekenler bunlar. Ek olarak önemli veriler formattan önce yedeklenmeli ama formattan sonra yedek yapılan disk/bellek ve yedeklenen dosyalar tekrar güzelce virüs testinden geçirilmeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı