Durduk Yere Yeniden Başlatma Problemi

bozkurtovski

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar,

Geçtiğimiz haftalarda, ikinci el bir sistem topladım. Kurulumu sürücüleri vs hallettim. Fakat sistem durduk yere reset atıyor. Neden olduğuna dair en ufak bir ipucu yakalayamadım. Aklıma gelen tüm olasılıkları denedim.
İlk olduğunda, bir defa mavi ekran verdi ve onda da "thread stuck in device driver" dedi. Forumdan vs araştırdığımda sürücüden kaynaklı olduğunu okudum. AMD'nin sitesinden en üstteki driverı yükledim. Reset atmaya devam etti, sonra biraz daha araştırdım, WQHL driver kurdum(benim kurduğum betaymış) onda da reset atmaya engel olamadım. Acaba dedim ekran kartında mı sorun, FurMark testine girdim. Sistem ağır yük altında çalıştı, ama hiçbir şey olmadı.
İşlemcinin, harddiskin, ekran kartının sıcaklıklarını da kontrol ediyorum sürekli. Ağır yük altında kalıp da kapandığını düşünmüyorum. Genellikle 30-40 derece altında oluyor. Sorunum ısınma değil yani.
Güç kaynaklı da değil diye düşünüyorum, dediğim gibi ağır yük altında(FurMark testi mesela) da kapanması gerekirdi.
Virüs vs kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum, sistemi yeni kurdum, ayrıca ana sistem olarak Fedora kullanıyorum zaten, onda da aynı sorunla karşılaşıyorum. Hatta belki dedim harddisk kaynaklıdır, Linux'u Live System olarak açtım, onda da bir süre sonra aynı sorunla karşılaştım.
Çok garip bir sorun gerçekten, bir iki saat açık kaldığı da oldu, hiçbir şey olmadı. Sistemi açtıktan iki dk sonra da oldu, kafasına göre oluyor yani tamamen. Birden görüntü titrer gibi kesiliyor, mouse hareket etmiyor, iki üç saniye sonra da anakartın logosu ekranda beliriyor, tekrardan Boot oluyor.

Ek olarak, anakartın BIOS sürümünü de güncelledim.

Neden kaynaklı olabilir sizce?

Sistem özellikleri;
MSI 760GM P23 FX
AMD FX 6300
ASUS Radeon HD 7790
DDR3 2*4 RAM(sıfır aldım)
250 GB HDD(sıfır aldım, ama büyük ihtimal refurbished ürün, çok ucuza aldım çünkü)
400 Watt PSU ve kasa(sıfır aldım)

Son düzenleyen: Moderatör:
FX 4100 işlemcim ısısına baktığım zaman 13-14 derecelerde geziyor yük altında 20'yi geçmiyor ama bu imkansız stok soğutucu var işlemci ısı sensörleri arızalı olabilir işlemciyi test edin ama ısısını el ile konrtol etmeye çalışın bana ısıdan başka bir şey gibi gelmiyor. Bir de sıcaklık değerleri hala normal fazla sıcak gelmiyorsa onboard GPU varsa ona takıp deneyin.

FX 4100 işlemcim ısısına baktığım zaman 13-14 derecelerde geziyor yük altında 20'yi geçmiyor ama bu imkansız stok soğutucu var işlemci ısı sensörleri arızalı olabilir işlemciyi test edin ama ısısını el ile konrtol etmeye çalışın bana ısıdan başka bir şey gibi gelmiyor. Bir de sıcaklık değerleri hala normal fazla sıcak gelmiyorsa onboard GPU varsa ona takıp deneyin.
Evet, bu bana da saçma geldi. Hatta aklımdan da geçti, çünkü işlemciyi izlediğimde genellikle 3.60 gHz'lerde çalışıyor(güç tasarrufu modunu kapatmıştım windowsta, yüksek performans açık, işlemcinin standart hızı 3.50 gHz) ve işlemci kullanımı %10larda falanken bu hızlardaydı, bu garibime gitti.

Kardeşim inşallah görürsün. Ben de RX 570 var ve ben de bu hatayı alıyorum. Sorun bende de donanımsal. Minidump ve Aida64 raporlarını bu sitede kendi konuma attım sağ olsun yetkili kişiler yardımcı olup sorunun donanımsal olduğunu söylediler. Sen kaça tamir ettirdin yoksa garanti vardı beleşe mi geldi?
Ekran kartım MSI R9 390, işletim sistemim Windows 8.1 Pro. Ekran kartım en güncel sürücüsüyle gelmiş ve 'thread stuck in device driver' hatasını bu sırada almıştım. O yüzden o sürümü silip Crimson Edition 5.12 olan sürümü yüklemiştim. Ama dediğim gibi sıkıntı devam ediyor. :(

ÇÖZÜM : Arkadaşlar bugün eski ekran kartımın değişimi yapıldı. Bu hatayı alan arkadaşlara ekran kartlarını hemen yetkili servise göndermelerini tavsiye ederim. Zira sorun donanımsal.

KONU LİNK : KAYNAK

Ekran kartım MSI R9 390, işletim sistemim Windows 8.1 Pro. Ekran kartım en güncel sürücüsüyle gelmiş ve 'thread stuck in device driver' hatasını bu sırada almıştım. O yüzden o sürümü silip Crimson Edition 5.12 olan sürümü yüklemiştim. Ama dediğim gibi sıkıntı devam ediyor. :(

ÇÖZÜM : Arkadaşlar bugün eski ekran kartımın değişimi yapıldı. Bu hatayı alan arkadaşlara ekran kartlarını hemen yetkili servise göndermelerini tavsiye ederim. Zira sorun donanımsal.

KONU LİNK : KAYNAK
Hocam,o sorunu bir kere verdi ama, ondan sonra bir daha onunla ilgili mavi ekran hatası almadım. Gene de bundan kaynaklı mı olduğunu düşünüyorsunuz? Ama bahsettiğim gibi, furmark ile stres testine de girdim, bir şey olmadı... Bu benim garibime gitti.

Bu arada, minidump klasöründe hiçbir şey yok. Bomboş yani.

@bozkurtovski ben sana şöyle söyleyeyim o FurMark testi biraz tatava tecrübemden dolayı söylüyom onunla GPU'nun cipset testini yaparsın ben sana 3DMark firestrike ve timespy testini yapmanı isteyeceğim.
tamamdır yapı buraya tekrar yazacağım hocam. teşekkür ederim.

ama eğer böyle bir durum varsa, halen anlamadığım, sistem öyle çok yüklü de çalışmadığı zamanlar yine aynı sorunla karşılaşıyorum. yani dümdüz duruyor sistem, hiçbir şey yapmıyorum.

@bozkurtovski masaüstünde mouse kitlenir veya mavi ekrana düşer Windows başlarken disk onarılıyor gibi bir şeyler oldu mu?
yukarıda bahsettiğim gibi, mavi ekran yalnızca bir kez oldu, ve ardından da disk onarımı başladı. ondan sonra bir daha hiç mavi ekran gelmedi.
fakat farenin kitlenmesi durumu yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi, sürekli oluyor. birden mouse kitleniyor, ekran titrer gibi oluyor ve pat, anakartın logosunu görüyorum ekranda.

bir de yine yukarıda bahsettiğim şey, işlemci standart frekansım 3.50 gHz. fakat sistem boştayken %10-20 kullanırken 3.70- 3.60 gHz hızlarında çalışıyor. ve ısı derecesi de normal, 30-40 derece. bu doğal bir durum mu? overclock falan da yapmadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı