Durmadan el yıkama alışkanlığı

TheKhione

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben en ufak şeyde bile elimi yıkıyorum sadece el yıkamakta değil mesela okuldan eve veya başka bir yerden eve geldiğim de illa telefonumu silmem gerek yoksa rahat duramıyorum her tuvalete girişimde 5-6 defa elimi yıkıyorum. Yıkamazsam sanki elim yanıyor, çok garip bir hissiyat kalıyor yıkayınca tekrar geçiyor. Bundan nasıl kurtulurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bende de var. Elim dışında, yeni yıkanmış olsa bile kullanacağım tabağı çatalı tekrardan yıkamadan kullanasım gelmiyor. Ama elinizin yanıyor gibi hissetmesini anlayamadım.🤔

Son 3 yılda insanlığın aklıyla dalga geçtikleri bir döneme denk geldiğin için olabilir. Unuttun mu vücudunun çalışmasını sağlayan koca bir bakteriyel ekosistem var, bunun dengesini bozduğunda hem biyokimyasal yapın hem akli dengen etkilenir. Ellerini gerçekten sürekli yıkamak zorunda değilsin, mesela çok pis bir şeyi ellemediysen (yağlı bir şey, dışkı, ceset v.b) - tabi sürekli elini burnuna, kulağına, ağzına v.b vücut deliklerine götürüyorsan o ayrı bir problem, onu da düzeltmen gerek kendinle konuşup.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı