Duvar içindeki Ethernet kablosu nasıl değiştirilir?

bselimb

Femtopat
Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam,
Yakın zamanda 1gbit internete geçtim ancak modemden çıkıp duvarın içine girerek odalara dağılan ve odalardaki internet çıkışına dek gelen 4 tane kablomuz var, bunlar maksimum 100 Mbit'e kadar çıkarıyor.

Dolayısıyla kabloları CAT5e veya CAT6 ile değiştirmem gerekiyor, merak ettiğim konu şu, bunu kimler nasıl yapıyor? Düz bir elektrikçi bunu yapabilir mi? Daha önce değiştiren var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolar duvardan plastik bir kanal içinden geçirilmişse , onu çekip yenisiyle değiştiriyorlar. Benzer değişikliği 5-6 ay önce bende evimde yapmıştım ve bunu yapan elektrikçi 250 lira almıştı.
 
1 gbit alırken 1-2 problemle karşılaşmıştık Superonline'dan gelen bir arkadaşa sordum o da bayiye sormuş yapabiliriz demişler, bir fiyat alalım bakalım karşılaştırırım bir de elektrikçiden fiyat alıp ama bence direkt Superonline bayisinin yapması daha iyi olacak gibi.
 
Hazır çekili kablo varsa susta (kılavuz) kullanmaya gerek kalmadan yenilerini kendiniz çekebilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey eski kablonun ucuna yeni kabloyu güzelce bağlayın, eski kablonun öteki ucunun olduğu prizden kabloyu kendinize çekin, kanaldan önce eski kablo ardından da yeni kablo gelir. Sonra uçlarını ayarlayıp prizi toplayabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı