Duvar kağıdı Alt+Tab hızını etkiler mi?

• Konuyu başlatan cLaww
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.306

cLaww

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veritabanı Programcılığı
Daha öncelerinde konu açmıştım Alt Tab hızım çok yavaş diye, oyunlarda Alt Tab yaptığım an 2-3 saniye gecikme oluyor ve sonrasında masaüstüne dönüyord., masaüstü çözünürlüğüm 1920x1080 oyun çözünürlüğüm de aynı şekilde 1920x1080 idi fakat yine aynı sorun oluyordu. Masaüstü Wallpaper'ımı 4K çözünürlükte indirmiştim fakat masaüstü çözünürlüğüm dediğim gibi 1920X1080. Duyduğum kadarıyla masaüstü çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğü aynı olmadığı zaman bekleme olurmuş 2-3 saniye. Acaba Wallpaper'ın çözünürlüğü ile kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Duyduğum kadarıyla masaüstü çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğü aynı olmadığı zaman bekleme olurmuş 2-3 saniye. Acaba Wallpaper'ın çözünürlüğü ile kaynaklı olabilir mi?

Bunun nedeni monitörün o an çözünürlük değiştirmesi yani çözünürlükten kaynaklı. PC niz 15 yıllık değilse Wallpaper'dan dolayı Alt Tab yavaşlamaz.

Yok arka planı siyah yapın FPS artar, yok masaüstünüzü temiz yapın FPS artar, yok Windows animasyonlarını kapatın FPS artar v.s. Bunlar hiçbir işe yaramayan, şehir efsaneleri. Donanımınız yetersiz geliyorsa istediğinizi yapın.

Soruna gelirsek, neredeyse fark olmuyor. Denendi, onaylandı.

Daha öncelerinde konu açmıştım Alt Tab hızım çok yavaş diye, oyunlarda Alt Tab yaptığım an 2-3 saniye gecikme oluyor ve sonrasında masaüstüne dönüyord. Masaüstü çözünürlüğüm 1920x1080 oyun çözünürlüğüm de aynı şekilde 1920x1080 idi fakat yine aynı sorun oluyordu. Masaüstü Wallpaper'ımı 4K çözünürlükte indirmiştim fakat masaüstü çözünürlüğüm dediğim gibi 1920X1080. duyduğum kadarıyla masaüstü çözünürlüğü ile oyun çözünürlüğü aynı olmadığı zaman bekleme olurmuş 2-3 saniye. Acaba Wallpaper'ın çözünürlüğü ile kaynaklı olabilir mi?

Arka planın hareketliyse olur.

Olabilir hocam. Bilgisayarınız iyi bir şey değilse veya RAM'iniz az ise alt - Tab hızınız düşük olur.

Ryzen 5 3600 işlemci, RX5500 XT 8 GB ekran kartı, 16 GB 3200MHz RAM var daha nasıl iyi olsun :)
Bunun nedeni monitörün o an çözünürlük değiştirmesi yani çözünürlükten kaynaklı. PC niz 15 yıllık değilse Wallpaper'dan dolayı Alt Tab yavaşlamaz.

Daha 1 sene bile olmadı toplayalı :/
Arka planın hareketliyse olur.

Hareketli değil.

Değiştirmesindeki sebep nedir? Yani oyun çözünürlüğü de aynı masaüstü çözünürlüğü de.
Ryzen 5 3600 işlemci, RX5500 XT 8 GB ekran kartı, 16 GB 3200MHz RAM var daha nasıl iyi olsun :)

Yok arka planı siyah yapın FPS artar, yok masaüstünüzü temiz yapın FPS artar, yok Windows animasyonlarını kapatın FPS artar vs. Bunlar hiçbir işe yaramayan, şehir efsaneleri. Donanımınız yetersiz geliyorsa istediğinizi yapın.

Soruna gelirsek, neredeyse fark olmuyor. Denendi, onaylandı.

Ben oyuna girerken düz siyah yapıyorum fakat bu tamamen psikolojik. Daha 1 seneden az olan bir bilgisayarda bir etkisi olmaz. Şehir efsaneleri bunlar.

Alt+Tab hızımın yavaş olmasına mı şehir efsanesi dedin anlamadım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı