Şimdi bu konuda merak ettiklrerim şunlar:
1) Siz bu daireye yeni mi taşındınız? Daha doğrusu bu daireye sıfırdan mı taşındınız yer alan mini OFDK normalde bulunan bir donanım değil, bunu zamanında Telekom'un koyduğunu da zannetmiyorum. Müteahhit mi koymuş, acaba? Keza salondaki o diğer sonlandırma kutusunu?
2) Fotosunu koyduğunuz o sigortaların da yer aldığı panoda çok sayıda sigota bulunuyor. Araştırdım; yeni yapı yönetmeliğinde her prize bir sigorta konuyormuş. Fakat esas konu o mini OFDK'nın konulduğu bölmede. Görüldüğü gibi oraya bir 2'li grup priz konulmuş (birisi ONT diğeri de hesapta Wi-Fi Router/HGW (=Fiber Modem) için. Ancak söz konusu bölmeye hem bir ONT'nin hem de bir HGW'nin yerleştirilmesi bana zor gözüküyor. Belki ZTE'nin H298A HGW'si sığabilir (bu cihazın tüm giriş çıkışları arka tarafındadır; daha kısa yükseklikte olan bölümü...) ama örneğin Zyxel EX3301-TO model Wi-Fi6 bir modem muhtemelen sığmayacaktır. Kaldı ki dairenin hemen kapı girişinde böyle kapalı bir hacime tıkıştırılmış bölmedeki bir HGW'nin dairenin arka tarafındaki odalarda Wi-Fi konusunda ne kadar performanslı olabileceği de başka bir soru işareti.
Daireye yerleşenlerin bu durumları da dikkate almalarında fayda var!