DVD koleksiyonu yapmak için çok mu geç kaldim?

feroben

Centipat
Daha fazla  
DVD toplamayı seviyorum hobi olarak ama aradığım çoğu filmi bulamıyorum tabii bulduklarımda az olsa da var sizce yapmak mantıklı mı?

Bence gerçekten geç kaldınız. 1990'ların sonlarından itibaren senelerce toplamış, 3300 civarı DVD/Bluray sahibi bir olarak yazıyorum, geç kalmaktan öte bunu gerçekten anlamlı buluyor musunuz sorusunun da cevabını vermeniz lazım önce. Türkiye'de senlerdir DVD çıkmıyor, yurt dışından alım şu anki gümrük mevzuatı ve döviz fiyatları doğrultusunda hayal oldu zaten. Tek kaynağınız sahaflar, sahaf siteleri ve müzayede siteleri olacak. Alacağınız ikinci el DVDler (çok sayıda aldım) kaçak olacak, kopya olacak, bozuk olacak.... Koleksiyonculukta mantık aranmaz ama günümüzde DVD/Bluray toplamak cidden zor zanaat.

Şartlar artık elvermiyor, senelerdir çok kısıtlı miktarda (star wars, star trek gibi ya da başka bir yerde bulamadığım özel kült filmler gibi) yurt dışındaki arkadaşlara ısmarlıyorum. Onun dışında zaten pek mümkün değil. Son getirdikleri kısıtlamalar ile (nakliye dahil 30 Euroyu geçmeyecek) paranız olsa bile yurt dışı hayal. Yerli satan da kalmadı pek.

Yine de kolay gelsin.

Dosya Ekleri

• 218.JPG
    218.JPG
    570,3 KB · Görüntüleme: 61
Bence gerçekten geç kaldınız. 1990'ların sonlarından itibaren senelerce toplamış, 3300 civarı DVD/Bluray sahibi bir olarak yazıyorum, geç kalmaktan öte bunu gerçekten anlamlı buluyor musunuz sorusunun da cevabını vermeniz lazım önce. Türkiye'de senlerdir DVD çıkmıyor, yurt dışından alım şu anki gümrük mevzuatı ve döviz fiyatları doğrultusunda hayal oldu zaten. Tek kaynağınız sahaflar, sahaf siteleri ve müzayede siteleri olacak. Alacağınız ikinci el DVDler (çok sayıda aldım) kaçak olacak, kopya olacak, bozuk olacak.... Koleksiyonculukta mantık aranmaz ama günümüzde DVD/Bluray toplamak cidden zor zanaat.

Şartlar artık elvermiyor, senelerdir çok kısıtlı miktarda (star wars, star trek gibi ya da başka bir yerde bulamadığım özel kült filmler gibi) yurt dışındaki arkadaşlara ısmarlıyorum. Onun dışında zaten pek mümkün değil. Son getirdikleri kısıtlamalar ile (nakliye dahil 30 Euroyu geçmeyecek) paranız olsa bile yurt dışı hayal. Yerli satan da kalmadı pek.

Yine de kolay gelsin.
Hocam fotoğraf sana aitse tebrik ederim müthiş kolleksiyon. Soruya gelecek olursak @feroben , evet bence de geç kaldın dostum. Bu dönemde çok çok zor.

Bence gerçekten geç kaldınız. 1990'ların sonlarından itibaren senelerce toplamış, 3300 civarı DVD/Bluray sahibi bir olarak yazıyorum, geç kalmaktan öte bunu gerçekten anlamlı buluyor musunuz sorusunun da cevabını vermeniz lazım önce. Türkiye'de senlerdir DVD çıkmıyor, yurt dışından alım şu anki gümrük mevzuatı ve döviz fiyatları doğrultusunda hayal oldu zaten. Tek kaynağınız sahaflar, sahaf siteleri ve müzayede siteleri olacak. Alacağınız ikinci el DVD'ler (çok sayıda aldım) kaçak olacak, kopya olacak, bozuk olacak... Koleksiyonculukta mantık aranmaz ama günümüzde DVD/Bluray toplamak cidden zor zanaat.

Şartlar artık elvermiyor, senelerdir çok kısıtlı miktarda (Star Wars, star trek gibi ya da başka bir yerde bulamadığım özel kült filmler gibi) yurt dışındaki arkadaşlara ısmarlıyorum. Onun dışında zaten pek mümkün değil. Son getirdikleri kısıtlamalar ile (nakliye dahil 30 euroyu geçmeyecek) paranız olsa bile yurt dışı hayal. Yerli satan da kalmadı pek.

Yine de kolay gelsin.

Ah be bende hep böyle orijinal DVD koleksiyonum olsun istiyordum şimdi boş DVD'lere PS2 oyunu yazdırıp hobi amaçlı saklamaya çalışıyorum çok şanslısınız cidden tebrikler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı