DVD Player için Film DVD'si hazırlamak

BY-Gurgen

Hectopat
Katılım
16 Mart 2014
Mesajlar
37
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafiker - Web Tasarımcı
Öncelikle merhabalar.
Konunun hangi alt başlığa uyduğuna bir türlü karar veremedim ve konuyu buraya açmaya karar verdim.
Şimdi benim sıkıntım şöyle:
Malum yaz tatili geldi. Birçok kişi gibi ben de köyüme gidicem. Orada canım sıkılmasın diye film cdleri hazırlayıp götürmeyi planlıyorum. Bir DVD Player'ım var orada eski bir tane. Ama modelini, desteklediği dosya türlerini falan filan hiç hatırlamıyorum. Götürmeyi planladığım 9 tane film var bilgisayarda. Bu filmleri IDM yardımıyla film sitelerinden indirdim. Hepsi 360p kalitede ve boyutları ortalama 300-500 mb arası.
  • Şimdi benim bu filmleri DVD Player'da oynatabilmem için ne yapmam gerekiyor?
  • Nero kullanmayı planlıyorum filmi boş DVD'ye yazdırırken sizce işimi görür mü yoksa başka bir yazılım öneriyor musunuz?
  • Her DVD Player'ın açabileceği bir film DVD'si hazırlarken hangi ayarları yapmam gerekiyor?
Bu soruların cevapları bulma konusunda yardım ederseniz çok sevinirim. Yalnız şöyle bir ricam olacak:
Kafam çok karışık, pek fazla da bilgim yok bu konuda. Emin olmadığınız şeyleri paylaşmazsanız benimle bana büyük bir iyilik etmiş olursunuz. Aksi takdirde kafam iyice allak bullak olacak.

Şimdiden teşekkürler. Konu doğru yerinde değilse, taşırsanız sevinirim. Doğru alt başlığı söylerseniz ben de taşıyabilirim.
 
Yok, hatırladığım kadarıyla baya eski. Peki, mp4 formatını çok üşengeç bir yöntem olan direk dosya türünü .mp4 yerine .avi yapsam bir şey farkettirir mi? O kadar uzun filmlerin programla dosya türünü değiştirmek çok uzun sürer de?
 
Elindeki videoları dvd oynatıcının oynatabilmesi için yeniden kodlayıp kaydetmen gerekir. Dvd biçiminde kodlarken yazılımla birçok menü efekti ekleyebilir ve sorunusuz şekilde oynatabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı