DVI-D ekran kartını VGA monitöre bağlama

Vulfz

Hectopat
Daha fazla  
v2-84588_medium.jpg

MSI GTX 1050 2GT OC 2GB ekran kartı aldım. Sistemimde AMD Radeon dahili ekran kartı mevcut. GTX 1050'yi taktım yalnız ekrana çıkış sağlayamıyorum. Ekran kartında DVI-D ve HDMI çıkışlar var, benim monitörüm VGA ANALOG.
Ne tür bi dönüştürücü kullanmalıyım görüntü kaybı yaşamamak için ?
(Yeni monitör alma durumum yok.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Maleesef DVI-D standartlarına sahip port üzerinden gelen sinyaller tamamen dijital olduğundan, bunu analog sinyale dönüştürmeniz imkansızdır. DVI portunu VGA portuna çeviren aparatlar ise sadece DVI'nin "DVI-A" versiyonunu çevirebilir. DVI-A, "DVI (Analog)" anlamına gelir. DVI-D ise, "DVI (Digital)" anlamını taşır. Bu durumda yeni bir monitör almak zorundasınız. HDMI veya Display Port girişine sahip güzel bir monitör tavsiyemizdir. Bu arada, DVI-I (Hem Analog, Hem Dijital) destekleyen DVI türüne "DVI-I (Dual Link)" deniliyor. Bu tür çeviriciler aynı zamanda DVI-I (Dual Link) portunuda desteklerler.

Aktif dönüştürücüleri saymıyorum gerçi ama bu da bir fikir. Aktif dönüştürünün içerisinde küçük bir PCB bulunuyor ve üzerinde basit grafik işlemcisi olabilir böylece, aldığı dijital sinyali analog sinyale dönüştürüyor fakat pasif çeviriciler bunu yapamaz.
Taktiğin güzel ama geliştirmen lazım. :D

DVD-D den dönüştürücü alıp kullanmanızı tavsiye etmem. Forumda bir çok kişi bunu başaramadı. İmkansız değil dönüştürücü aldıktan sonra şansınıza kalmış bir iş oluyor. Size en basit gelecek çözüm HDMI to VGA Aktif Çevirici almanız ve görüntüyü burdan almanız olacaktır. Kendimde bu yolu kullanıyorum. S-LINK HVS30 modelini kullanmatayım sorunsuzca çalışmakta herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Yeni bir monitör almak zorunda değilsin. Düzgün bir dönüştürücü aldığında problemin çözülecektir. 5-10 lira farka bakmaksızın düzgün bir kablo alman yeterli. Piyasada HDMI to VGA bulmak daha kolay.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı