DVI HDMI Sinyal Yok Sorunu

codestek

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumu AOC E2262VW marka 21.5''lik monitörüme bağlamak istiyorum fakat monitörümde sadece DVI ve VGA girişleri mevcut. HDMI girişi bulunmuyor. Gittim Vatandan VDI to HDMI dönüştürücü aldım resmini koyacagım. Fakat çok denememe rağmen görüntü alamadım. Sinyal yok yazdı. HDMI kabloyu laptopa takıyorum dönüştürücüyü monitörün DVI girişine ve HDMI kablonun diğer ucunu da dönüştürücüye, ama hiçbir şekilde görüntü alamadım. Ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

2.jpg
1.jpg

Laptopun ekran kartının sinyal çıkış ayarında yani çözünürlük & frekans (ekran tazeleme oranı) ayarları üzerinde bir deneme-yanılma yapın, adaptör mevcut çözünürlük & frekans seçimini kabul etmediğinde bunlar kolayca da oluşuyor. Bir yıla yakın zamandır HDMI mini uydu reciverile vga girişli lcd nonitörlerle HDMI>vga dönüşümü (Lcd tv'ye çevirme işlemlerini) yapmaya çalışırken benzer durumlarla bu sinyal çıkış ayarları (Çözünürlük ve frekans uyumu gibi) tutmadığında sürekli de karşlaştım. Bu nedenle muhtemelen bu küçük değişimlerle monitörünüze bir görüntü sinyali gidebilir, bu küçük ayarlardan sonra bu sinyal dönüştürücü adaptörler tam aktif olabiliyorlar çünkü, bunu denemenizde yarar vardır. Kolay gelsin.

Dediklerinizi anladığım kadarıyla yaptım, çözünürlükle oynadım fakat değişen bir şey olmadı. Başka ne yapabilirim?

Çok Önemli: Ekran kartında görüntü özelliklerinde "tek ekran" yerine "çift ekran" işaretli değilse ( 1 ve 2 rakamları görüntü özelliklerindeki küçük ekranlarda ayrı ayrı çıkması lazım) harici monitöre görüntü sinyalinin gitmesi mümkün değildir. İlk baştan bu düzenlemeyi yapmadıysanız bu monitörden bir görüntüyü alamazsınız. Buna rağmen görüntü yoksa o zaman dönüştürücüden veya çözünürlük & frekans ayarından şüphelenmeniz de gerekir. Kolay gelsin.

Şaka gibi gelebilir ama ben sonunda usb ara kablo desteği ile hdmi - dvi (display port henüz denemedim) çalıştırabildim. samsung dex station dan aldığım hdmi çıkışını (sizin durumda hdmi çıkışlı laptop oluyor) monitördeki dvi girişine adaptör ile taktım çalışmadı tabii ki (HDMI da bulunan HDCP koruması yüzündenmiş). Aşağıdaki linkte tarif edildiği gibi (umarım sizde de vardır) monitörün usb hub girişi ile diğer cihazın usb girişine ilave bir usb kablosu takınca hdmi-dvi mis gibi çalışmaya başladı. Çok mutluyum..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı