DVI mı yoksa HDMI mı ?

Acak

Hectopat
Daha fazla  
Acaba DVI kablosu kullanırsam mı daha iyi performans alırım?
HDMI mı, HDMI-DVI dönüştürücüsü DVI kadar etkili olur mu, fark eder mi?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans farkını bilmem ama sizin yerinizde olsam HDMI kullanırdım. HDMI şimdilik daha evrensel, daha küçük, daha kullanışlı, bildiğim kadarıyla DVI sesi iletmiyor ama HDMI iletiyor. Bence bunlar HDMI seçmek için yeterli. Tabi karar sizin. Bu arada dönüştürücü pek tavsiye edilmez.

Hdmi veriyi sıkıştırmadan transfer eder, üstüne sıkıştırılmış sesi de transfer edebilir. Vga ve dvi haleftir. Hdmi ise displayport ile haleftir. Ayrıca hdmi 7 büyük firma tarafından ortak bir çalışmayla üretildi. Hdmi-2 versiyonu da var. Monitörün 1080p ise kesinlikle hdmi kullan. Diğer çıkışlarda dalgalanma sorun yaşayan bir çok insan mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hdmi veriyi sıkıştırmadab transfer eder, üstüne sıkıştırılmış sesi de transfer edebilir. Vga ve dvi haleftir. Hdmi ise displayport ile haleftir. Ayrıca hdmi 7büyük firma tarafından ortak bir çalışmayla üretildi. Hdmi-2 versiyonu da var. Monitörün 1080p ise kesinlikle hdmi kullan. Diğer çıkışlarda dalgalanma sorunh yaşayan bir çok insan mevcut.

Ben 1080 piksellik bir monitörü VGA ile kullanıyorum. Hiç dalgalanma vb. sorunla karşılaşmadım. Dalgalanma olması için cihazın zorlanması mı gerekiyor? Oyun gibi GPU'yu zoryalan işlemler.

Ben 1080 piksellik bir monitörü VGA ile kullanıyorum. Hiç dalgalanma vb. sorunla karşılaşmadım. Dalgalanma olması için cihazın zorlanması mı gerekiyor? Oyun gibi GPU'yu zoryalan işlemler.
Ekran kartlarında 400 olan ramdac frekansını VGA taşımakta yetersiz kaldığı için dalgalanma oluyor.

Hdmi ile dvi arasinda görüntü farkı yoktur. Sadece ses farkı vardır. Eğer monitörün hoparlörlü değilse hdmi almak gereksiz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı