DVI to VGA ile 144Hz görüntü alınır mı?

Gousk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Dün AOC C24G1 modelini satın aldım. Ekran kartımın üstünde DisplayPort olmadığı için görüntüyü HDMI ile alıyorum fakat HDMI en fazla 120Hz veriyor. İnternette araştırdığım kadarıyla 144Hz için ya Dual link bir DVI kablo gerekiyor ya da DisplayPort. Ekran kartımda DVI var fakat monitörümde yok. Sorum ise eğer ekran kartımdan kaynak görüntüyü DVI üzerinde Dual link bir DVI to VGA convertarla monitörümün VGA girişine takarsam 144Hz alabilir miyim? İnternette araştırdığım kadarıyla VGA üzerinde 144 Hz alınmıyor fakat ben görüntüyü VGA ile almiyacağım için şansımı denemek istiyorum. Mümkün mü diye sormak ve mümkün ise önerdiğiniz bir kablo var mı diye sormak istiyorum çünkü kablolara da güven olmuyor. İnternetten öğrendiğime göre DVI Dual link olarak HDMI'a çevrilemediği için işe yaramıyormuş. Bu kafamdaki VGA yöntemiyle ilgili internette bir örnek bulamadım aynı durum bunun içinde geçerli mi? Monitörü yakın zamanda bilgisayar değiştiriceğim için aldım eğer mümkün ise 144Hz kullanmak istiyorum ama değil ise yeni PC'ye geçene kadar 120Hz ile idare edeceğiz artık.

Çözüm
VGA ile 144 Hz alamazsınız, o düşünceyi unutun. :) Görünüşe bakılırsa HDMI kullanmaktan başka çareniz yok. 1080P'de HDMI 1.4 ve 2.0 ile 144 Hz alınabiliyor. Bunun için monitör desteği de önemli ve kablo gerekli. Görünüşe bakılırsa sizin monitörünüz HDMI ile 144 Hz destekliyor.

The monitor supports AMD FreeSync (via Adaptive-Sync) over both DP and HDMI on compatible GPUs and systems. The 144Hz refresh rate is supported via DP and HDMI on both AMD and Nvidia GPUs. Standard accessories include an HDMI and power cable, with a DP cable also included in some regions and by some retailers.
LCD Monitor User Manual C24G1/C27G1/C32G1
Yanlış hatırlamıyorsam bazı monitörlerde, monitörün özelliği olduğu söylenen HZ değerini, üzerindeki HDMI girişlerinden sadece biri verebilir gibi bir detay olabiliyor. Dolayısı ile şu ana kadar denediğiniz HDMI girişle değil diğer girişle de denemeler yapın. Kesin öyledir, değildir diyemiyorum hatta varsa bunun ayarını da maalesef tarif edemiyorum, aklımın bir köşesinde böyle bir bilgi kalmış sadece. Eğer böyle bir çözüme ulaşamazsanız da bence gereksiz masrafa girmenin de bir anlamı yok, idare edin gitsin.

Son düzenleme:
VGA ile 144 Hz alamazsınız, o düşünceyi unutun. :) Görünüşe bakılırsa HDMI kullanmaktan başka çareniz yok. 1080P'de HDMI 1.4 ve 2.0 ile 144 Hz alınabiliyor. Bunun için monitör desteği de önemli ve kablo gerekli. Görünüşe bakılırsa sizin monitörünüz HDMI ile 144 Hz destekliyor.

The monitor supports AMD FreeSync (via Adaptive-Sync) over both DP and HDMI on compatible GPUs and systems. The 144Hz refresh rate is supported via DP and HDMI on both AMD and Nvidia GPUs. Standard accessories include an HDMI and power cable, with a DP cable also included in some regions and by some retailers.

Çözüm

Kutunun içinden çıkan HDMI kablosu ile en fazla 120Hz alabiliyorum. Farklı bir kablo mu almam gerekiyor?

Son düzenleme:
Evet, HDMI 2.0 destekli düzgün bir kablo alınca çalışması gerek.
Peki ekran kartımın üstündeki mini DisplayPort'tan dönüştürücü ile monitörümün DisplayPort'una takarak 144Hz alabilir miyim? İnternette olur yazıyor fakat düzgün bir kablo almam gerekiyor sanırım. Paugge V1.2 Vesa DisplayPort Yorumları Bu kabloyu herkes önermiş yorumları da güzel. 144Hz 1080P görüntü alınıyor yazılmış. Bunu satın alsam sorunum çözülür mü?

Peki ekran kartımın üstündeki mini DisplayPort'tan dönüştürücü ile monitörümün DisplayPort'una takarak 144Hz alabilir miyim? İnternette olur yazıyor fakat düzgün bir kablo almam gerekiyor sanırım. Paugge V1.2 Vesa DisplayPort Yorumları Bu kabloyu herkes önermiş yorumları da güzel. 144Hz 1080P görüntü alınıyor yazılmış. Bunu satın alsam sorunum çözülür mü?

Evet, mini DP çıkışı var ise 144 Hz alabilmeniz lazım. Kullanmadım fakat kablo kaliteli bir kablo gibi ve sertifikalıymış.

Evet, mini DP çıkışı var ise 144 Hz alabilmeniz lazım. Kullanmadım fakat kablo kaliteli bir kablo gibi ve sertifikalıymış.

Kartım HDMI 2.0 desteklemediği için bu kablo işimi görecek diye umuyorum. Kabloyu pazartesi sipariş edicem, gelince sonucu buraya yazarım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda faydalanırlar.
Kablo dün akşam elime ulaştı. Taktım ve 144hz görüntüyü sonunda aldım. Görüntüde de bir sıkıntı yok, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Normal bir kabloya göre biraz tuzlu ama 144hz monitör alıyorsanız zaten bu kabloyu da alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kablo dün akşam elime ulaştı. Taktım ve 144hz görüntüyü sonunda aldım. Görüntüde de bir sıkıntı yok, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Normal bir kabloya göre biraz tuzlu ama 144hz monitör alıyorsanız zaten bu kabloyu da alabilirsiniz diye düşünüyorum. Kısacası memnun kaldım.

Son düzenleme:
Kartım HDMI 2.0 desteklemediği için bu kablo işimi görecek diye umuyorum. Kabloyu pazartesi sipariş edeceğim, gelince sonucu buraya yazarım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda faydalanırlar.
Kablo dün akşam elime ulaştı. Taktım ve 144Hz görüntüyü sonunda aldım. Görüntüde de bir sıkıntı yok, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Normal bir kabloya göre biraz tuzlu ama 144Hz monitör alıyorsanız zaten bu kabloyu da alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kablo dün akşam elime ulaştı. Taktım ve 144Hz görüntüyü sonunda aldım. Görüntüde de bir sıkıntı yok, almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Normal bir kabloya göre biraz tuzlu ama 144Hz monitör alıyorsanız zaten bu kabloyu da alabilirsiniz diye düşünüyorum. Kısacası memnun kaldım.

Aldığın kablonun linkini verebilir misin acaba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı