DVI VGA dönüştürücü ile ekran dalgalanma sorunu

VGA kablo işe bilgisayarınızı monitöre bağlıyorsanız.
Beyaz renkte dalgalanma olur. Özellikle işlemciye yüklenince artıyordu bende.

ÇÖZÜM: Kasa ve monitörü aynı 3lü prize takmayın ayırın.
Birde kasanın içindeki kabloları düzenleyin bağlayın derim.
Dönüştürücü almanıza kesinlikle gerek yok.

Merhaba foruma yeni katıldım geçtiğimiz ağustos ayında yeni sistem topladım sistemi toplarken bu forum ve diğer benzeri forum sitelerindeki tavsiyeleri dikkate alarak maddi imkanım elverdiği seviyede seçim yaptım fikir edindiğim arkadaşlara teşekkür ederim.
Samsung S22B150 Led mönitör kullanıyorum üzerinde sadece VGA portu var ekrankartına DVI/VGA dönüştürücü ile bağladım eski sisteminde aynı mönitörü yine dönüştürücü ile kullanıyordum ancak dalgalanma sorunu yoktu.
Özellikle bf3 de uzak mesafelerdeki yapıların kaplama kenarlarında titreme oluşuyor sinir bocuzu dürbünle etrafa bakıp düşman ararken falan dikkat dağıtıyor bf4 aldım bundada bu sorun var(bf3 teki kadar rahatsız edici değil) kart sürücüleri windows vs herşey güncel durumda sorunu aşmak mümkün mü
Diğer oyunlarda pek sorun yok bazı oyunlarda ufak tefek dalgalanmalar oluyor 1080p + ayarlar full açık şekilde akıcı olarak oynuyorum,örneğin bf4 te tüm ayarlar ultra iken 1080p çözünürkte ortalama 60fps alıyorum,bi kaç aydır araştırıyorum genelde vga çıkışının sorun yaptığı belirtilmiş ben denemek için Samsung UE32H4003WXTK model tv yi Tp link marka 25 tl ye aldığım Hdmi kablo ile pc ye bağladım aynı dalganma sorunu tekrar oluştu
sistem özelliklerim
AMD FX X8 8320 / ASUS M5A97 R2.0 / ASUS R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit / 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram / Thermaltake SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ / WESTERN DİGİTAL CAVİAR Black 1 TB HDD / DARK RACER CASE
Oyun içi video kaydı yaptım sorun tam olarak bu
Battlefiled 3 Görüntü Sorunu - YouTube

Bende de dalgalanma sorunu var oyunda yukarı asagı hareketler yaparken dalgalanmalar oluyor monitörüm eski lcd monitör yeni sistem topladım gtx 770 aldım ve bu sorun ortaya cıktı. Ekran kartı kutusundan çıkan dvi aparatı ile vga kablo baglantıyı kuruyor ekran akrtıyla monitör arasında ama bazı oyunalrda dalgalanma olmazken bazı oyunalrda oluyor. Hatta ihç dalgalanma yaşamadığım bir oyunda daha sonralarda bu sorun ortaya çıktı ne yapmam lazım. Yardımalrınızı bekliyorum. Teşekkürler.

2nci yöntem daha basit. Monitörün fişindeki topraklama demirini bantla izole etmek.
monitör dalgalanması.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı