Desktop Window Manager, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve Windows 11'de Windows'un grafiksel kullanıcı arabirimini oluşturmak için donanım hızlandırmanın kullanılmasını sağlayan pencere yöneticisidir.
Bundan kaynaklı hata gözüküyor olay görüntüleyicisinde. Arka arkaya 7 tane. Olay kimliği 1000 diye geçiyor. Ardından bir tane de dxgkrnl olay kimliği 465 hatası var. Bundan kaynaklı fanlar son hız çalıştı ve monitör sinyalı kayboldu. Güç düğmesinden yeniden başlatmak zorunda kaldım. Sebebi ne olabilir acaba.
Merhaba...
Ekran kartını söküp yeniden takın. Doğru ve tam şekilde takıldığından emin olun. Yazılımla alakalı değilse sorununun anakarttaki ekran kartı girişi sorunu ya da anakart kaynaklı bir sorun ya da ekran kartının bozuk olması kaynaklı olabilir. Ben net ve kesin olarak bir çözüme ulaşmadım. Ama tahminlerim anakartımın sorunlu olduğu yönünde daha çok. Çünkü ekran kartı değişikliği yaptım. En son ekran kartını söküp tekrar taktım. Ondan beri sorunlarım baya azaldı. Daha stabil kullanıyorum Allah'a şükür.
Kasanızı hafif şekilde başlayarak zamanla artan şekilde(kasaya zarar vermeden) sallayıp sorunun tekrar edip etmeyeceğini kontrol edebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. Kasayı hafif sallayınca sorunun ortaya çıktığını gördüm. Ama genel araştırmalarımda bu sorunun birçok şey kaynaklı olabileceğini gördüm. Sebeplere eleyerek doğru sebebi bulmak önemli. Sonra ona göre çözüm bulmaya çalışabiliriz.
Bundan kaynaklı hata gözüküyor olay görüntüleyicisinde. Arka arkaya 7 tane. Olay kimliği 1000 diye geçiyor. Ardından bir tane de dxgkrnl olay kimliği 465 hatası var. Bundan kaynaklı fanlar son hız çalıştı ve monitör sinyalı kayboldu. Güç düğmesinden yeniden başlatmak zorunda kaldım. Sebebi ne olabilir acaba?
Ekran kartı sürücünüz çöküyor, sürücüyü yeniden kurmayı ya da AMD ekran kartı ise problemli olduğundan daha önceki stabil olan bir sürümü deneyerek kurmanız gerekiyor.