DX 12 İçin AMD mi Nvidia mı?

karga6

Kilopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar bu yaz bildiğiniz üzere windows 10 ile beraber gelen dx 12 kullanacağız. Bununla beraber amd ekran kartlarında AnandTech incelemesine göre daha yüksek performansa ulaşıyor. Yeni nesil konsollarda kullanılan amd yapımı apular olduğu için yeni nesil oyunlarda daha iyi performans için amd mi almalıyım? Şu an için alternatiflerim 1700 TL'ye amazondan gtx980 ve 1400 TL'ye Türkiye'den r9 290x hangisini almak daha mantıklı lütfen beni yorumlarınızla aydınlatır mısınız?
@Recep Baltaş
www.anandtech.com: The DirectX 12 Performance Preview: AMD, NVIDIA, & Star Swarm

Hayır, konsollar AMD olduğu için AMD alarak daha iyi bir performans alamazsın.
DirectX 12 konusunda AMD biraz ilerde gözüküyor, ama yinede Nvidianın aşırı teknoloji üstünlüğü var , seçim senin

Daha teknoloji çıkmadan, ve oyunlar üzerinde denemeden birseyler Söylemek zor. Ama bu anadtech'deki tablolar sentetik testlerden oluşuyor. Oyunlarda bu kadar yükselmesi imkansız. Taş çatlasın 30% performans artışı sağlanır. Şu an için konuşursak gtx 980, r9 290x'den daha iyi.

Amd ekran kartları her zaman için Nvidia'dan güçlü olmuştur. Şayet gel gör ki oyun üreticileri daha çok oyunlarını Nvidia kartlara göre optimize ettiği için Amd ekran kartlarının performansları bizlere düşük gelmektedir. Nvidia bu ticaret anlayışını devam ettirdiği sürece Amd her zaman arkasında kalmaya devam edecektir. DirectX 12 ile Amd'nin dediği gibi performans artışı sağlanıyorsa devrim niteliğinde olur.

Amd ekran kartları her zaman için Nvidia'dan güçlü olmuştur. Şayet gel gör ki oyun üreticileri daha çok oyunlarını Nvidia kartlara göre optimize ettiği için Amd ekran kartlarının performansları bizlere düşük gelmektedir. Nvidia bu ticaret anlayışını devam ettirdiği sürece Amd her zaman arkasında kalmaya devam edecektir. DirectX 12 ile Amd'nin dediği gibi performans artışı sağlanıyorsa devrim niteliğinde olur.
Hocam çok kör bir mantıkla düşünüyorsunuz , bir kere oyunlar dediğiniz gibi belirli bir donanıma özenle optimize edilme gibi bir durum yok, olmasıda çok zor ihtimaldir. Sizin "daha güçlü" teriminiz basitçe çekirdek hızı ve veri yolu gibi değerlere bakarak söylüyorsunuz, burada mimarinin etkisi var. AMD nin mimarileri genel olarak bayağı dandik olurlar ama Nvidia mimarilerini ustalıkla yapar. Yani Nvidia nın hızı 50km/s ve AMD nin hızı 65km/s olabilir ama Nvidia mimarisi sayesinde sadece 50KM yol gitmek zorundayken AMD 100KM yol gitmek zorunda kalır. Buda aralarındaki farkın nedeni.

Bunun dışında Nvidianın kendi geliştirdiği teknolojiler var, mesela MFAA , yazılım da olsa kendileri geliştirdiler ve AMD ye vermeleri için hiçbir mantıklı neden yok.

Hocam çok kör bir mantıkla düşünüyorsunuz , bir kere oyunlar dediğiniz gibi belirli bir donanıma özenle optimize edilme gibi bir durum yok, olmasıda çok zor ihtimaldir. Sizin "daha güçlü" teriminiz basitçe çekirdek hızı ve veri yolu gibi değerlere bakarak söylüyorsunuz, burada mimarinin etkisi var. AMD nin mimarileri genel olarak bayağı dandik olurlar ama Nvidia mimarilerini ustalıkla yapar. Yani Nvidia nın hızı 50km/s ve AMD nin hızı 65km/s olabilir ama Nvidia mimarisi sayesinde sadece 50KM yol gitmek zorundayken AMD 100KM yol gitmek zorunda kalır. Buda aralarındaki farkın nedeni.

Bunun dışında Nvidianın kendi geliştirdiği teknolojiler var, mesela MFAA , yazılım da olsa kendileri geliştirdiler ve AMD ye vermeleri için hiçbir mantıklı neden yok.

Madem ekran kartlarına göre oyunlar optimize edilmiyor. Şu yazıyı okuduktan sonra yorumunuzu bekliyorum. www.bolumsonucanavari.com: Nvidia GameWorks İle Haksız Rekabet Mi Yaratıyor?

Daha teknoloji çıkmadan, ve oyunlar üzerinde denemeden birseyler Söylemek zor. Ama bu anadtech'deki tablolar sentetik testlerden oluşuyor. Oyunlarda bu kadar yükselmesi imkansız. Taş çatlasın 30% performans artışı sağlanır. Şu an için konuşursak gtx 980, r9 290x'den daha iyi.

Gtx 980 ile 290X ayni sinifta bile degil 780 ile 290X ayni sinifta ayni sene ciktilar birde o cok sorunlu ama 290X cok sorunsuz ekran kartidir ben tabikide 290X tercih ediyorum. CW denen lanet bir sorun var o kartta bellek sorunu var insanlara iyice kan kusturan kart oldu benim her zaman tercihim AMD.

DX12 daha gelmedi o yüzden birşey demek zor o testlerede güvenmiyorum bazı siteler AMD yanlısı bazıları NVIDIA yanlısı haber yapıyor. Rekabet artarsa bu piyasaya iyi olarak yansır tekelleşme azalır ve daha uygun fiyata daha iyi kartlar alınır ülkemiz için bu diğer ülkelerde kartlar zaten uygun satılıyor.

Madem ekran kartlarına göre oyunlar optimize edilmiyor. Şu yazıyı okuduktan sonra yorumunuzu bekliyorum. www.bolumsonucanavari.com: Nvidia GameWorks İle Haksız Rekabet Mi Yaratıyor?
Hocam heralde bir yanlış anlaşılma var, burada Nvidia kendi kartlarındaki donanımsal üstünlüğü kullanıyor sadece. Optimizasyon ile hiçbir alakası yok o makalenin. Belli ki nvidianın tesellation performansı daha iyi, Nvidia ise bu ekstra tesellation gücünü kullanıyor sadece.

Hocam bunu şöyle bir anoloji ile açıklayabilirim;
2 yol var, birisi karlı, diğeri ise yağmurlu, ikiside 100km uzunluğunda, benim arabam yağmurlu yolda çok hızlı gidiyor tekerlekleri sağolsun. Eğer yolu ben seçiyorsam tabikide yağmurlu yolu seçerim. Olan durum da aynen bu.

Optimizasyon bambaşka birşey demektir, bu anolojide optimizasyonu bu kat edilen yolu kısaltma manasına gelir. Yani 100km olan yolları 80km yapmak optimizasyon olur bu durumda.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı