DX11 feature Level 10.0 required to run the Engine hatası

İşletim sistemi
Windows 10

offendeath

Picopat
Ekran kartım DirectX 11'i destekliyor. Fakat baktığımda DirectX 12 yüklü. Eskiden Valorant oynuyordum, şimdi oynayamıyorum. "DX11 feature Level 10.0 required to run the Engine." adlı hatayı alıyorum. Ekran kartım 11'i desteklemesine rağmen nasıl 12 yüklü oluyor bilmiyorum. Valorant'ın istediği DirectX sürümünü ekran kartım destekliyor ama giremiyorum. Ne yapmam lazım? Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DxDiag yazıp arattığınızda ekran böülümüne geçiş yapın. Sağ kısımda sürücüler yazan yerde özellik bölümünün karşısındaki ekran kartınızın desteklediği DX versiyonlarıdır.

Ekran kartım DirectX 11'i destekliyor. Fakat baktığımda DirectX 12 yüklü. Eskiden Valorant oynuyordum, şimdi oynayamıyorum. "DX11 feature Level 10.0 required to run the Engine." adlı hatayı alıyorum. Ekran kartım 11'i desteklemesine rağmen nasıl 12 yüklü oluyor bilmiyorum. Valorant'ın istediği DirectX sürümünü ekran kartım destekliyor ama giremiyorum. Ne yapmam lazım? Şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

DxDiag ile DX12 olduğuna kanaat getirdiyseniz, oradaki DX 12 Windows 10'un desteklediği seviye oluyor. Resimde de görüldüğü üzere sistem Windows 10 olmasına rağmen ekran kartım maksimum 11.2'ye kadar destekliyor.

Ekran görüntüsü 2021-04-08 171657.png

Eskiden oynaya biliyorduysanız demek ki oyunun ayarlarında DX versiyonunu ekran kartınızın desteklemediği sürüme sabitlemiş olabilirsiniz.

DxDiag ile DX12 olduğuna kanaat getirdiyseniz, oradaki DX 12 Windows 10'un desteklediği seviye oluyor. Resimde de görüldüğü üzere sistem Windows 10 olmasına rağmen ekran kartım maksimum 11.2'ye kadar destekliyor.

Eki Görüntüle 964240
Tamam fakat ekran kartım 11'i destekliyor, ne yapabilirim?
Eskiden oynaya biliyorduysanız demek ki oyunun ayarlarında DX versiyonunu ekran kartınızın desteklemediği sürüme sabitlemiş olabilirsiniz.
Oyunun DX versiyonunu yayımcı Riot Games değiştiriyor. Ekran kartım 11'i destekliyor fakat oynayamıyorum, ne yapmam lazım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı