DxDiag Ekran Kartını Farklı Gösteriyor

Emircan kaba

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptop aldım. Normalde özelliklerde GTX 960 yazıyor fakat dxdiag da farklı gösteriyor. Bunun sebebi nedir?
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
GTX 960 ın son driverini GeForce üzerinden indirip kurun sorun çözülecektir.

Birde anakart üzerinden onboard ekran kartını iptal etmeniz gerekiyor.

Ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınz rica etsem ?

Entegre grafik kartını göstermesi gayet normal. Anlaşılan sistemin çift ekran kartlı.
HP PAVILION GAMING 15-BC017NT CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-1TBHDD-15.6-GTX960M-W10

Laptop bu. Çift ekran kartı nasıl oluyor ?

GTX 960 ın son driverini GeForce üzerinden indirip kurun sorun çözülecektir.
Birde hangi driver. Bir sürü driverı var.

GTX 960'ın son driverini GeForce üzerinden indirip kurun sorun çözülecektir.

• GTX 960 sürücüsünü kurmak DxDiag'daki görüntüyü değiştirmez. Çünkü ekrana görüntüyü veren Intel karttır.
  • OnBoard ekran kartı öyle her sistemde devre dışı bırakılamaz. 960M ekran kartlı sistemlerde ekrana görüntüyü veren kart Intel olur genelde. Bu yüzden BIOS'ta bu kartı devre dışı bırakma seçeneği yoktur bile.

Bir GPU işlemci içinde yer alan Intel, diğeri de harici ekran kartı NVIDIA 960M. Oyunlar otomatik olarak harici kartını kullanır zaten. O yüzden DxDiag'da bi Intel gördünüz diye kafanız karışmasın. Sizin yapmanız gereken bir şey yok. Windows 10 kullanıyorsanız zaten başka bir şeye gerek yok...

Oyun oynamaya başladığınız anda ekran kartınız otomatik olarak devreye girer, oyun oynamadığınız zamanda ekran intel entegre grafik kartı kullanır. Çift ekran kartının özelliği budur.
Ekran kartı devreye girdiğinde bildirim ekranından görebilirsiniz.
Ekran Alıntısıfg.PNG
sfdfd.PNG

• GTX 960 sürücüsünü kurmak DxDiag'daki görüntüyü değiştirmez. Çünkü ekrana görüntüyü veren Intel karttır.
  • OnBoard ekran kartı öyle her sistemde devre dışı bırakılamaz. 960M ekran kartlı sistemlerde ekrana görüntüyü veren kart Intel olur genelde. Bu yüzden BIOS'ta bu kartı devre dışı bırakma seçeneği yoktur bile.

Bir GPU işlemci içinde yer alan Intel, diğeri de harici ekran kartı NVIDIA 960M. Oyunlar otomatik olarak harici kartını kullanır zaten. O yüzden DxDiag'da bi Intel gördünüz diye kafanız karışmasın. Sizin yapmanız gereken bir şey yok. Windows 10 kullanıyorsanız zaten başka bir şeye gerek yok...
Çok teşekkür ederim anladım.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.

Normalde ekran kartım NVIDIA GeForce GT 940M

Fakat dxdiag' da Intel HD Graphics 4600 diye bir şey görünüyor.

Eskiden dxdiag ekranında görünüyordu ama artık göremiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Driver güncel. Aygıt yöneticisinden sağ tık güncelle deyince "zaten güncel" diyor.

NVDIA Experience' de sürekli güncelliyorum. Hatta belki düzelir diye sildim tekrardan yükleyip temiz kurulum yaptım.
Aygıt yöneticisi' nde görünüyor ama dxdiag' da görünmüyor . Intel HD Graphics 4600 diye bir şey görünüyor

Konudaki bütün yanıtları okudum fakat oyun performansımda düşüşler yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    14,6 KB · Görüntüleme: 299
  • 2.png
    2.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 195
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı