dxgmm2.sys Mavi Ekran

mrtconcon

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni topladım. Windows 10 vs. her şeyi kurdum, 2133 MHz olarak çalışmıştı RAM'ler. 3000MHz için AOCP yaptım. Her şey güzel giderken bir anda CS:GO içindeyken mavi ekran verdi bilgisayar ve yeniden başladı. Sonra açıldı ve tekrardan mavi ekran verdi. (dxgmm2.sys / Equal_and_not_equal vs. kodlu mavi ekran hataları verdi.)
BIOS'tan Memtest86 programı ile RAM taraması yaptım ve RAM'lerimde 12000 küsür hata çıktı. RAM'i daha yeni aldım, iade hakkım var. Ama sorun anakart olabilir mi sizce? @Recep Baltaş Aşırı fazla hata çıkması beni endişelendirdi, slotları değiştirerek test ettim ama yine aynı durum söz konusu.
  • RAM: Corsair Vengeance 8GB 3000Mhz LPX CMK8GX4MD3000C16
  • Anakart: Asus B450 M-A
  • İşlemci: Ryzen 2600
  • PSU: High Power 600w 85+
369531

Son düzenleme:
Emin olmamakla birlikte RAM ve anakart uyumsuzluğu yaşıyor olabilirsin.
Nereden kontrol edebilirim ki? Uyumsuzluk olsa sanırım başta çok güzel ve stabil şekilde çalışmazdı diye düşünüyorum ben. Ben ilk kurulumu yaptığımda bilgisayar çalışıyordu. Bütün setuplarımı tamamlamıştım. Sonradan CS:GO'ya girdim ve bi anda seri ve tekrarlı olarak farklı mavi ekran hataları vermeye başladı.

Anakartın kendi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Yanlış veya eksik sürücü kurmuş olabilirsiniz. Harddisk kaynaklı olabilir belki. HD Tune kullanarak test yapabilirsiniz. Ayrıca RAM testi için %100 kullanıma çıkardığınızda mavi ekran veriyorsa RAM arızası olabilir.

Anakartın kendi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Yanlış veya eksik sürücü kurmuş olabilirsiniz. Harddisk kaynaklı olabilir belki. HD Tune kullanarak test yapabilirsiniz. Ayrıca RAM testi için %100 kullanıma çıkardığınızda mavi ekran veriyorsa RAM arızası olabilir.
Hocam ben izah edemedim sanırım yanlış ifade ettiysem özür dilerim. Şu an Windows 10 kuramıyorum bilgisayara, çünkü hata veriyor. Bir şey kuramadık ki kontrolünü yapayım :)

İlk mavi ekranın ekran kartı ile alakalı. BIOS sürümün nedir ve güncelledin mi ?
Hatanın bir görselini paylaşın ve her ihtimale karşı ekran kartını sökün.
BIOS'um güncel. İlk hatadan sonra sürekli başka bir kodla hata almaya devam ettim. Say say bitmez Memory Management, irql_not_less_or_equal vs. Sorunun RAM'de olduğunu düşünüyorum. Bu konu hakkında şuraya bir konu açtım: Asus B450M-A Sistem Mavi Ekran Hataları - Technopat Sosyal

Herkese merhaba. Gerçekten çıldırmak üzereyim ve çaresizim. Lütfen yardımcı olur musunuz? @claus @Recep Baltaş @Ali Güngör

Daha önce de (yaklaşık 3 hafta) yaşadığım bir sorun tekrar oluyor. Nerede neyi yanlış yaptığımı anlayamıyorum. Bununla ilgili daha önce de bir başlık açmıştım şu belirttiğim linkte: Asus B450 M-A sistem mavi ekran problemi - Technopat Sosyal

Bu olaydan sonra önceki Corsair Vengeance CL16 3000 MHz (CMK8GX4M1D3000C16) RAM 'imi garantiye gönderip yenisi ile değiştirdim. Yeni RAM'i taktım ve kurulumları tamamladım. BIOS'tan 2133mhz gözüken RAM'i D.C.O.P Profil 1 ile 3000mhz'ye çektim. Bilgisayarım stabil olarak çalışıyordu sıkıntı yoktu. Sonrasında dün Far Cry 5 oynarken başlangıçta hafif birkaç takılma oldu. Bugün de oynarken açtığımda yine o donmalar oldu ve şak, yine mavi ekran hatası "Memory Management" kodu ile. Minidump dosyasını paylaşıyorum: minidump.rar
Hemen Windows Bellek Tanılama işlemi yaptım ve sonuç olarak şu çıktı:

373700

373701

Acaba Anakartım RAM'leri mi bozuyor, yoksa D.O.C.P işlemi mi RAM'leri bozuyor, yoksa yine talihsiz gibi bozuk bir RAM elime mi ulaştı? Parçaları mı yanlış takıyorum yoksa anlamadım. Lütfen yardımcı olun.

Sistemim:
  • Ryzen 2600
  • Asus B450 M-A
  • Corsair Vengeance CL16 3000 MHz RAM
  • Sapphire Nitro RX580 8 GB
  • High Power 600w 85+ PSU
  • Adata SU650 480 GB SSD

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı